WORD LID BEL ONS MAIL ONS

CBM heeft met de BumaStemra en de Sena een collectieve voordeelregeling getroffen. Op grond van deze regeling heeft ieder CBM-lid bij vrijwillige aanmelding recht op een korting van 33,3% op de basisvergoeding. Daarnaast is CBM met de BumaStemra en de Sena een extra korting van 10% overeengekomen.

BumaStemra en Sena bijdrage
De BumaStemra en Sena werken voor verschillende groepen muziekmakers. Via Sena krijgen muzikanten en producenten een vergoeding voor het gebruik van hun werk. BumaStemra zorgt ervoor dat componisten en tekstschrijvers een vergoeding krijgen. Wanneer je muziek draait, dan is die muziek het eigendom van alle hiervoor genoemde mensen; daarom betaalt een bedrijf zowel aan Sena als aan BumaStemra voor de muzieklicentie in de betreffende categorie. De administraties van beide organisaties zijn inmiddels samengevoegd in het Servicecentrum Auteurs- en Naburige rechten (SCAN).

Al deelnemer?
Dan hoef je niets te doen. Deelname wordt automatisch ieder jaar verlengd.

Geen deelnemer?
Deelname aan deze collectieve regeling is vrijwillig, echter de extra korting wordt uitsluitend verleend in collectief verband en onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn o.a.:

  • Eerste aanmelding bij CBM uiterlijk 31 oktober van enig jaar.
  • Deelname gaat in per 1 januari van het volgende jaar. Aanmelding is eenmalig.
  • Mutaties in aantal medewerkers of oppervlakte dienen uiterlijk 31 oktober aan CBM te zijn opgegeven.

Meedoen? Of wijzingen doorgeven?
Stuur een e-mail naar ledenadministratie@cbm.nl met daarin:

  • bedrijfsnaam;
  • contactpersoon;
  • aantal werknemers (dat naar muziek kan luisteren);
  • aantal vierkante meters kantine en/of verkoopruimten (waar muziek ten gehore wordt gebracht).

Hoeveel betalen?
De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van een aantal factoren. Klinkt de muziek bijvoorbeeld in een bedrijfsruimte of tijdens de wachtstand van de telefoon, klinkt er een gezellige achtergrondmuziek aan de bar of misschien buiten aan de gevel? Het zijn allemaal verschillende vormen van muziekgebruik waar verschillende vergoedingen voor gelden. Het muziekgebruik bij CBM-leden zal doorgaans gebaseerd zijn op de categorie kantoren en bedrijfsruimten. De vergoeding in deze categorie wordt berekend op basis van het aantal werknemers dat naar muziek kan luisteren. Bij verkoopruimten/showrooms wordt voor de BumaStemra de categorie berekend op basis van vierkante meters, maar bij de Sena op basis van aantal fte’s!

Controle
BumaStemra en Sena controleren regelmatig bedrijven. Als er muziek wordt afgespeeld binnen het bedrijf en hiervoor is geen licentie afgegeven, dan vervalt de korting van 33,3% bij aanmelden en ook de extra korting van 10%. Door mee te doen aan de CBM-regeling wordt de kans op een bezoek van de controledienst verkleind.

Bestaat er nog een oude afspraak met BumaStemra en/of Sena voor een speciale categorie-indeling? Ook dan zijn onze collectieve afspraken voordeliger. Geef dit aan bij je aanmelding.

Adviseurs

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij