WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Wanneer een medewerker tijdens werktijd te maken krijgt met een ongeval kan dat de werkgever een fors aansprakelijkheidsrisico voor letselschade opleveren. De WEGAS PLUS Verzekering dekt de aansprakelijkheid van de werkgever voor verkeersongevallen die de werknemer overkomen indien hij of zij in opdracht van de werkgever deelneemt aan het verkeer of in het kader van de werkzaamheden deelneemt aan het verkeer. Deze verzekering dekt niet alleen het motorrijtuigen risico maar ook de verkeersrisico’s te voet, fiets en in het openbaar vervoer.

Voorbeeld uit de praktijk
Een bestelbusje, bestuurd door een werknemer met collega’s als mede-inzittenden raakte van de weg. Na een stuurcorrectie slaat het busje meermalen over de kop. De bestuurder en zijn collega’s lopen daarbij letselschade op. De schade wordt vergoed door de WA-verzekering van de bestelauto, op de schade van de bestuurder na.

Hij is als bestuurder en veroorzaker van het ongeval uitgesloten op deze dekking. De bestuurder blijft met zijn schade zitten en stelt zijn werkgever voor de schade aansprakelijk. Uiteindelijk wordt de bestuurder door de Hoge Raad in het gelijk gesteld zonder dat de werkgever een echt verwijt treft. Gevolg is dat de werkgever nu zonder enige verwijtbaarheid aansprakelijk kan worden gesteld voor letselschade die een werknemer als bestuurder van een motorrijtuig door zijn schuld tijdens werktijd oploopt. Hierdoor loop je een groot financieel risico.

Premie
De premie voor deze verzekering is gebaseerd op het aantal FTE’s.

Interesse of afsluiten?
Voor aanvullende informatie of vragen kun je een mail sturen aan cbm@vanbredanl.com, waarna Vanbreda contact zal opnemen. Vanzelfsprekend kun je hiervoor ook telefonisch contact opnemen met de accountmanager van Vanbreda, Jeroen Mol M 06 515 94 966 of met CBM, Kees Zwetsloot: 023-5158800.

Adviseurs

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij