WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Goede voornemens voor 2019? Kies voor een goede zorgverzekering

Je gezondheid vindt Zilveren Kruis belangrijk. Daarom hebben CBM en Zilveren Kruis goede afspraken gemaakt over de zorgverzekering. Zo bieden zij jou (én je gezin) een goede zorgverzekering en veel voordeel. Je krijgt 7,5% korting op de basisverzekering en 15% korting op de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. De premie van Zilveren Kruis van het pakket ‘Basis Zeker’ stijgt in 2019 slechts met 6,3%, terwijl CZ een prijsstijging van 7,4% doorvoert.

Zilveren Kruis biedt verschillende voordelen
De ‘Keuzehulp’ helpt je bij het kiezen van een zorgverzekering die passend is. Daarnaast regel je al je zorgzaken online en krijg je beter inzicht met de ‘Zorgverkenner’. Bij de ‘Zorgverkenner’ kan je terecht met vragen als: Ben ik sneller aan de beurt in een ander ziekenhuis? Wat krijg ik vergoed? Wat betaal ik zelf? De Zorgverkenner helpt je bij deze vragen. Ook word je vergoeding binnen drie werkdagen uitbetaald als je je zorgkosten declareert via Mijn Zilveren Kruis of de app. Meer informatie over de app kan je vinden in de zk.nl/app.

Lees in het artikel ‘Zorgverzekering‘ welke voordelen je standaard als lid (werknemer of werkgever) van CBM krijgt bij het afsluiten van een zorgverzekering bij Zilveren Kruis.

Veranderingen in de zorg in 2019
In de basisverzekering zijn er veranderingen qua vergoedingen. Elk jaar komen er nieuwe bij en veranderen er een paar. Alle veranderingen voor de vergoedingen in 2019 zijn te vinden in zk.nl/basisverzekering2019

Iedereen van 18 jaar of ouder heeft een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. De overheid bepaalt de hoogte van het eigen risico. Het verplicht eigen risico blijft in 2019 €385,- Het eigen risico geldt niet voor aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

Tip: overstappen is eenvoudig. Zilveren Kruis zegt je huidige verzekering voor je op als je je uiterlijk 31 december 2018 bij ons aanmeldt.

Klik hier voor het volledige overzicht van de veranderingen van de zorgverzekering in 2019 van het Zilveren Kruis.

 

Adviseurs

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij