WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Verandering van de pensioenaangifte

De actuele stand van de overgang van Pensioenaangifte.nl treft u hieronder weer. Met name enkele data zijn gewijzigd.

’Sinds 1 januari 2018 doet Centric Pension & Insurance Solutions de administratie van ons pensioenfonds. Centric gebruikt daarbij Pensioenaangifte.nl. Het beheer van Pensioenaangifte.nl was nog in handen van de oude uitvoerder, Syntrus Achmea Pensioenbeheer. 29 juni is dit overgegaan naar Centric. Het aangifteproces blijft hetzelfde. Ook wijzigt er niets aan de koppeling met je salarissysteem. Wel merk je van de overgang enkele zaken. Lees de informatie hieronder dus zorgvuldig door.

Tijdens de overgang is aangifte wel gewoon mogelijk. 

Terugkoppeling op uw ingediende pensioenaangifte
Alle aangiftes gedaan tussen 19 juni en 1 juli, zijn door ons verwerkt en teruggekoppeld.
Vanaf 10 juli 2018 ontvangt u automatisch terugkoppelingen over de gegevens die u tussen 2 juli en 9 juli 2018 hebt aangeleverd

29 juni ontvang je een nieuw wachtwoord
Dit doet Centric om veiligheidsredenen. Log in met het wachtwoord dat Centric je per e-mail stuurt. Daarna kies je zelf een nieuw wachtwoord. Je gebruikersnaam verandert niet. Wel ontvang je een e-mail met de huidige gebruikersnaam.

Je moet na 29 juni een nieuwe machtiging afgeven voor je administrateur 
Dat hoeft natuurlijk alleen als je de administratie uitbesteedt. Deze machtiging gaat niet over de daadwerkelijk aanlevering van gegevens. Met deze machtiging geef je het administratiekantoor toestemming om:

  • e-mails te ontvangen over de aangeleverde gegevens;
  • e-mails te ontvangen over bevindingen op de aangeleverde gegevens;
  • (r)appels te ontvangen bij het niet aanleveren van loon- en dienstverbandgegevens en het niet oplossen van bevindingen;
  • gegevens in te zien die wij over de pensioenaangifte terugkoppelen.

Er zijn twee manieren om een nieuwe machtiging af te geven

  • Log in op je eigen omgeving op Pensioenaangifte.nl. Klik onder ‘Machtigingen’ op ‘Autoriseren’. Je ontvangt dan een e-mail met een code. Stuur deze code door naar je administrateur. Zodra deze inlogt op zijn omgeving, voert hij de code in onder ‘Machtigingen’.
  • Je administrateur logt in op zijn omgeving. Onder ‘Machtigingen’ vraagt hij een machtiging aan. Je krijgt vervolgens een e-mail met een activatielink.

Pensioenaangifte.nl krijgt een nieuw jasje
Dit heeft verder geen gevolgen voor u. De website blijft hetzelfde werken. Hij ziet er alleen wat anders uit.

Tip: op Pensioenaangifte.nl vindt u een instructievideo
Daarin legt Centric uit hoe de pensioenaangifte werkt. En zie je hoe je een machtiging afgeeft voor je administratiekantoor.’

 

Adviseurs

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij