WORD LID BEL ONS MAIL ONS

De gezondheidscheck: twee vliegen in één klap

Leden van CBM kunnen kosteloos de Persoonlijke Gezondheidscheck aanbieden aan medewerkers. Daarmee voldoe je aan de verplichting vanuit de Arbowet, maar nog mooier is dat je als bedrijf laat zien dat je waarde hecht aan de gezondheid van je werknemers.

Met subsidie van het Sociaal Fonds wordt in onze branche de Persoonlijke Gezondheidscheck aangeboden. Leden van CBM krijgen extra voordeel en kunnen daarmee kosteloos een gezondheidscheck aanbieden aan de medewerkers – niet leden betalen een eigen bijdrage. Inmiddels hebben 69 bedrijven de gezondheidscheck uitgevoerd.

Voldoet aan de Arbowet
De gezondheidscheck brengt de belangrijkste en meeste relevante (gezondheids-)risico’s voor werknemers in kaart. Doordat alle relevante onderwerpen zijn meegenomen, in aansluiting op de branche RI&E, voldoe je hiermee gelijk aan de verplichting vanuit de Arbowet om periodiek een preventief medisch onderzoek aan te bieden. Zo wordt er aandacht besteed aan gezondheid en leefstijl (voeding, beweging, alcoholgebruik, ontspanning, roken) maar ook aan onderwerpen die gerelateerd zijn aan de functie. Dat is voor kantoormedewerkers bijv. beeldschermwerk en voor productiemedewerkers het risico op gehoorschade.

Werkgever wordt ontzorgd
Naast het uitleggen aan werknemers waarom een goede gezondheid belangrijk is, en waarom het een goed idee is om deel te nemen aan de gezondheidscheck (om fit en gezond te blijven) heb je als werkgever geen extra werk aan de gezondheidscheck. Het aanmelden gaat via een online portal en daarna volgt contact met een medewerker van &niped om het proces verder af te stemmen. Je hoeft zelf geen communicatiemiddelen te ontwikkelen of uitnodigingen te versturen. Dat wordt allemaal uit handen genomen en in onderlinge afstemming door &niped uitgevoerd.

Gezondheidsrapport
Medewerkers kunnen de gezondheidscheck in hun eigen tijd doen, in hun eigen omgeving. Deze check bestaat namelijk uit digitale vragenlijsten en een checkbox die je thuisgestuurd krijgt. De uitslagen krijg je teruggekoppeld in een persoonlijk gezondheidsrapport wat ook alleen voor de medewerkers zelf is in te zien.
Bij voldoende deelname (minimaal 30 afgeronde checks) kan er een bedrijfsrapportage worden opgesteld waarbij de privacy van deelnemers geborgd is (aan deze rapportage zijn wel kosten verbonden). Om kleinere bedrijven ook van informatie te kunnen voorzien stellen we ook een brancherapport op. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Wil je meer informatie over wat de gezondheidscheck inhoudt voor onze branche, of hoe je kan deelnemen? Vraag het een van onze adviseurs duurzame inzetbaarheid, Anouk van Stipriaan en Miranda Oosdijk. Of kijk op &niped.nl.

Adviseurs

Anouk van Stipriaan
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij

Miranda Oosdijk
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij