WORD LID BEL ONS MAIL ONS

HMC’er wordt zesde op Europese wedstrijden

Guus van Velthuijsen, student van het HMC, is onlangs zesde van Europa geworden tijdens de Euroskills in Boedapest. Guus was onderdeel van een groep van 34 jongeren die zich een jaar lang de beste van Nederland mogen noemen in hun vakgebied. 

Guus aan het werk tijdens de wedstrijd

Skills avontuur
Een onvergetelijke ervaring noemt Guus het hele ‘Skills-avontuur’. “Dankzij mijn docent heb ik mij vorig jaar ingeschreven voor de voorrondes. Ik kwam de voorrondes goed door en deed mee aan de Nederlandse wedstrijden en won.” Maanden met veel bijeenkomsten met TeamNL, heel veel uren trainen, ondersteuning vanuit het HMC en weinig vrije tijd volgden, maar het was het allemaal waard. Guus werd zesde van de elf deelnemers. Het was een erg spannende strijd, tussen plek drie en zes zaten maar vijf punten verschil. Guus ontving daarom ook een ‘Medallion for Excellence’.

Leerzaam
“De afgelopen paar maanden heb ik veel meegemaakt en veel geleerd. Ik kan hier nog heel lang gebruik van maken! Super dat het HMC mij deze kans heeft geboden en dat ik door de ondersteuning vanuit school, mijn ouders en vriendin zo ver heb kunnen komen”, aldus Guus. Naast zijn studie heeft Guus samen met zijn vriendin Laura al een eigen bedrijf, Velthout. “Een voorbeeld van een leergierige student die op zoek is naar uitdaging. Met name door zijn focus en passie een uitstekende deelnemer voor Skills en dat heeft hij dit weekend heel goed laten zien”, vertelt docent Lodewijk Zeevenhooven over Guus.

HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur
Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen.

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij