WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Opleiding met baangarantie om tekort aan meubelstoffeerders op te heffen

Er is een toenemend tekort aan vakkundige meubelstoffeerders. Daarom starten zes  bedrijven uit Twente en de Achterhoek een uniek opleidingstraject voor werkzoekenden. Met de ‘Basis Opleiding Meubelstoffeerders’ wordt werkzoekenden de mogelijkheid geboden om opgeleid te worden tot meubelstoffeerder, met baangarantie. Het opleidingstraject is een initiatief van zes bedrijven in samenwerking met brancheverenigingen ECM en CBM, het ROC van Twente en In Person. Doelstelling is om samen met de Werkpleinen in Twente en de Achterhoek dit voorjaar minimaal 8 tot 10 werkzoekenden succesvol op te leiden.

Er is een afnemende instroom van studenten in de meubelopleidingen vanuit regionale MBO’s. Door krachten te bundelen willen de deelnemende bedrijven Hilding Anders, Busschers Interieur Stoffering, MFO, Vredegoor Autostoffering, Settle BV en Van Elburg Stoffering een nieuw zij-instroom kanaal realiseren en daarmee toekomstige productieproblemen oplossen.

Hoe werkt het?
Geselecteerde kandidaten kunnen met behoud van uitkering starten in een opleidingstraject van 3 maanden. In de eerste weken zijn de kandidaten 3 dagen per week op het ROC van Twente en 2 dagen werkzaam bij één van de deelnemende bedrijven. De volgende 10 weken werken zij 4 dagen en worden de kandidaten één dag per week opgeleid op het ROC. Begeleiding vindt zowel plaats op de werkvloer als door een jobcoach van In Person. Na het behalen van het branche-erkende certificaat krijgen de kandidaten een fulltime dienstverband, gefaciliteerd door In Person, en doen zij ervaring op bij verschillende bedrijven. 

Mariska Kamphuis, HR-Manager Hilding Anders, één van de initiatiefnemers van het opleidingstraject: We zijn er trots op dat echte vakkrachten onze prachtige Eastborn en Pullman bedden stofferen. Omdat wij groeien, blijft er vraag naar goede vakmensen. Met deze unieke basisopleiding meubelstofferen stellen we dit mooie vak veilig voor de toekomst van ons bedrijf en bieden wij tegelijkertijd werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt een arbeidstoekomst.   

Adviseurs

Angela Karsoredjo-van Houten
adviseur vakopleiding en scholing
  023-5158834
mail mij