WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Opleidingstraject ‘Basisopleiding Meubelstofferen’

Begin februari is er gestart met de werving voor een uniek opleidingstraject voor werkzoekenden met baangarantie ‘Basisopleiding Meubelstofferen’.

Zes bedrijven uit de regio Twente en de Achterhoek (Hilding Anders, Busschers Interieur Stoffering, MFO, Vredegoor Autostoffering, Settle BV en Van Elburg Stoffering) hebben de krachten gebundeld om een nieuw zij-instroom kanaal te realiseren en daarmee toekomstige productieproblemen op te lossen. 

Door de diverse wervingsuitingen over het project in de media en regio hebben zich inmiddels 30 geïnteresseerden gemeld. Na een eerste selectie hebben 15 deelnemers een bezoek gebracht aan Hilding Anders, MFO en Busschers Interieur Stoffering. Deze bedrijven hebben hun deuren geopend om te laten zien wat de werkzaamheden van een meubelstoffeerder precies zijn.

Na de rondleiding werd er door 10 deelnemers een proefwerkstuk gemaakt op het ROC van Twente in Almelo. Praktijkopleiders uit de deelnemende bedrijven zijn uiteraard aanwezig om uitleg te geven in de hoop supertalenten te ontdekken! Aan het einde van de dag wordt het proefwerkstuk beoordeeld en wordt er door de praktijkopleiders een eerste selectie gemaakt en zal er worden gekeken wie er zal starten met het unieke opleidingstraject!   

Al met al een mooie en indrukwekkende start van het project. 

Bijlage: Artikel 1-2-2018 ‘Opleiding met baangarantie om tekort aan meubelstoffeerders op te heffen’

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij