WORD LID BEL ONS MAIL ONS

HMC’er maakt zich op voor Europese wedstrijden

HMC-leerling Guus van Velthuijsen won in maart de jaarlijkse mbo-vakwedstrijden op het gebied van Meubelmaken. Hij mag zich nu de beste meubelmaker van Nederland noemen. Hij maakt zich klaar om te strijden voor de titel van beste meubelmaker van Europa. Dit gebeurt van 26 tot en met 28 september 2018 in Boedapest, Hongarije.

Olympische spelen
Guus won in maart de nationale wedstrijden, wat er daarna gebeurde had hij niet voorzien. ‘De burgemeester van Alkmaar heeft me uitgenodigd voor koffie en taart, in de Rijp hebben we een expositie mogen maken van de meubels die we tot nu toe gemaakt hebben. Ik heb een rondleiding gekregen bij Piet Boon en ondertussen probeer ik zoveel mogelijk te trainen voor de wedstrijden’. Guus vindt het soms overweldigend. maar met name indrukwekkend wat er allemaal gebeurt. Wat het meeste indruk maakt? ‘Team NL! We zijn een hechte groep geworden. We gaan allemaal voor goud en steunen elkaar in die strijd, het is net de olympische spelen!’

Trainen
Om mee te kunnen en mogen doen aan de Europese wedstrijden moeten de Nederlandse kampioenen veel trainingsuren maken. Guus traint tijdens de praktijklessen en één op één met een praktijkdocent die hem begeleidt in deze wedstrijd. Guus heeft samen met zijn vriendin Laura al een eigen bedrijf (Velhout.nl) en had tijdens de zomervakantie dus de mogelijkheid om in hun eigen werkplaats verder te trainen. Of al dat trainen een eerste plaats op gaat leveren durft Guus nog niet te zeggen. ‘Ik weet helemaal niets over de concurrentie, wat ergens ook wel fijn is, ik ga er echt helemaal “blind” in. Stiekem hoop ik wel op een plek in de top 5. Mocht ik dat niet halen dan ben ik toch blij, omdat ik heb meegedaan. Ik ga in ieder geval alles geven wat er in zit en hopelijk is dat genoeg.’

Volg Guus
Ben jij benieuwd hoe de laatste voorbereidingen van Guus eruit zien? Hoe de reis richting Boedapest eruit ziet met TeamNL en hoe hij het er vanaf brengt tijdens de strijd om de Europese titel van beste Meubelmaker? Volg hem en moedig hem aan via @guusteamnl.

HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur
Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen.

 

 

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij