WORD LID BEL ONS MAIL ONS

AVG: geen verwerkersovereenkomst met het Pensioenfonds

Nog maar even en dan treedt de AVG echt in werking. Iedereen is er al druk mee bezig en de gevolgen van de wetgeving dringen steeds meer door. Afhankelijk van of je een verwerkingsverantwoordelijke of een verwerker bent heb je bepaalde rechten en plichten en moet je bijvoorbeeld een verwerkersovereenkomst sluiten. 

Een van de veel gestelde vragen is of je als werkgever in de meubelindustrie en interieurbouw een verwerkersovereenkomst met het Bedrijfstakpensioenfonds Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven moet sluiten, omdat je aan hen werknemersgegevens als adres en salarisgegevens verstrekt. 

Pensioenfonds Meubel is geen verwerker
Het pensioenfonds wordt niet als verwerker aangemerkt. Omdat de werkgever persoonsgegevens aan het pensioenfonds levert op basis van de uitvoeringsovereenkomst of het uitvoeringsreglement en zelf het doel en de middelen van de verwerking bepaalt, is het pensioenfonds zelf de verwerkingsverantwoordelijke. 

Op grond hiervan is er geen wettelijke verplichting om een verwerkersovereenkomst op te stellen tussen het pensioenfonds en werkgevers. Pensioenfonds Meubel hoeft dan ook niet een verwerkersovereenkomst te sluiten met de werkgevers. Naast het Pensioenfonds hoef je ook met de Belastingdienst geen verwerkersovereenkomst te sluiten.

Vragen hebt over de AVG? Laat het ons dan weten.

 

Adviseurs

Allard Moolenaars
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 42
mail mij