WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Deadline CE-markering UK twee jaar verlengd

Vanaf 1 januari 2023 zou de CE-markering niet langer worden geaccepteerd voor producten die in Groot-Brittannië op de markt worden gebracht. Vanaf deze deadline is UKCA-markering verplicht. De Britse overheid blijft de CE-productmarkering echter nog twee jaar erkennen, zodat bedrijven tot en met 31 december 2024 zowel UKCA- als CE-markeringen kunnen gebruiken.

Wat is UKCA Markering (Productcertificatie)?
Het UKCA-keurmerk (UK Conformity Assessment) is het nieuwe Britse productkeurmerk dat vereist is voor bepaalde producten die in Groot-Brittannië (Engeland, Wales en Schotland) op de markt worden gebracht. Het heeft betrekking op de meeste producten waarvoor voorheen CE-markering vereist was.

UKCA zal niet worden erkend op de Europese markt. Producten die een CE-markering nodig hebben, zullen nog steeds een CE-markering nodig hebben om in de EU te worden verkocht. Informatie van de Britse overheid omtrent UKCA is hier te vinden.

Voorbereiding
Wanneer de deadline nadert kan het zo zijn dat late aanvragen pas na de deadline afgerond kunnen worden door EU aangemelde instanties. De beste voorbereiding voor een bedrijf is om na te gaan of UKCA nodig is om te kunnen exporteren. Zo ja, dan is het raadzaam om zo snel mogelijk een aanvraag te doen om de beoordeling in gang te kunnen zetten.
Lees hier meer over de UKCA-markering.

Adviseurs

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Rosa van Bolhuis
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden
  023-5158800
mail mij

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij