WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Werken en leren via het Samenwerkingsverband. Wil jij graag interieurbouwer of meubelmaker worden? Dan kun je via het Samenwerkingsverband de opleiding doen tot meubelmaker, interieurbouwer of machinaal houtbewerker. Het Samenwerkingsverband biedt leerlingen de mogelijkheid om via het systeem van ‘werkend leren’ aan de slag te gaan binnen de Interieurbouw en Meubelindustrie. Je kunt kiezen uit de opleidingen voor meubelmaker/(scheeps-)interieurbouwer of machinaal houtbewerker.

Gedurende de opleiding werk je vier dagen per week bij een lidbedrijf van het Samenwerkingsverband en je gaat één dag per week naar school (vakschool of ROC) in jouw regio. Het is mogelijk dat je in deze twee jaar bij meerdere bedrijven werkzaam bent. Je leert het vak van jouw keuze aan alle kanten kennen en je kunt een inschatting maken welk soort bedrijf het best bij jou past.

Wat zijn de voordelen van een opleiding volgen via het Samenwerkingsverband?

  • Heel veel praktijkervaring door de combinatie van werken en leren
  • Veel ervaring met verschillende productiemethoden en machines
  • Zeer goede leerbedrijven met getrainde praktijkopleiders
  • Werkgarantie tijdens opleiding
  • 5 dagen loon voor 4 dagen werken!
  • Loon boven het minimum jeugdloon
  • Grote kans op een vaste baan na afloop
  • Vind het bedrijf dat het beste bij je past!

Wat verwachten wij van jou?
Het Samenwerkingsverband verwacht een soepele en actieve werkhouding. Een dienstverband betekent dat je van scholier werknemer wordt. Op tijd beginnen, samenwerken met collega’s en initiatief tonen zijn dingen die vanzelfsprekend moeten worden. Soms moet je buiten je eigen regio reizen voor het geschikte bedrijf. Dat vraagt van jou een flexibele instelling. Verder kan het zijn dat je het bij het ene bedrijf beter naar je zin hebt, dan bij een ander.  Om te kijken of jij geschikt bent voor het vak, moet je solliciteren bij het Samenwerkingsverband. Een sollicitatiegesprek met soms het maken van een proefwerkstuk zijn vaste onderdelen van het intakebeleid van het Samenwerkingsverband.

Kijk voor meer informatie op www.meubelmakerworden.nl. Het sollicitatieformulier kun je hier downloaden. Mocht je nu al vragen hebben, dan kun je contact opnemen met ons via 023 515 88 30 of samenwerkingsverband@cbm.nl.

Adviseurs

Maureen van Klooster
Samenwerkingsverband
  023 515 88 30
mail mij

Angela Karsoredjo-van Houten
adviseur vakopleiding en scholing
  023-5158834
mail mij