WORD LID BEL ONS MAIL ONS

WM-bijeenkomst biedt inspiratie om materiaal anders te gebruiken

Donderdag 6 juli was de bijeenkomst “meer omzet met minder grondstoffen”, speciaal gericht op de sectie woonmeubel van CBM. Sandra Gelderland van ZVI Dutch Glass Design/Helderr had de showroom beschikbaar gesteld waar de deelnemers werden meegenomen in nieuwe technieken en denkwijzen op het gebied van circulair ondernemen. Maar eerst was er een rondleiding door de fabriek waar glazen meubels worden gemaakt. De hoge kwaliteit en zorgvuldige productie waren goed waarneembaar, zelfs tot de speciale verpakkingsmethoden aan toe.

Na de rondleiding gaf Stella van Himbergen van Dutch Design in Development en tevens CIRCO-trainer het startschot voor een andere mindset op het gebied van materiaalgebruik. De heldere uitleg toonde omzetkansen nadat producten al verkocht zijn. Iedere aanwezige zette daarna voor het eigen bedrijf het grootste waardeverlies en de grootste kans daarin op papier.

Daarna gaf Leo Smit van Low and Bonar aan wat problemen van het huidige schuimmateriaal zijn, maar ook de oplossingen die daarvoor momenteel ontwikkeld worden. Zeer interessant voor iedereen die schuim in meubelen verwerkt zoals fabrikanten voor matrassen en zitmeubelen.

Als afsluiting vertelde Dennis Teeuw van de jonge innovatie- en designstudio Planq hoe zij bestaand materiaal zoals kleding, vezels, houten vloeren verwerken in o.a. nieuwe meubels en standbouw. Met grote passie voor het milieu en kennis van materialen creëren zij interieurs, life-style proucten en meubels afkomstig van natuurlijke en afvalbronnen. Zeer inspirerend voor de deelnemers.

Wie verder wil in circulair ondernemen en onder deskundige leiding een eigen business model wil ontwikkelen, kan deelnemen aan de tweede CIRCO-track die CBM aan de leden aanbiedt. Deze gaat eind van het jaar lopen. Er is slechts plek voor 10 lidbedrijven, dus wees er snel bij. Heb je interesse, neem dan contact op met pouwels@cbm.nl.

 

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij