WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Wetsvoorstel Homologatie Onderhands Akkoord aangenomen door Eerste Kamer

In deze coronatijd is het voor veel bedrijven lastig om hun gebruikelijke bedrijfsvoering voort te zetten. Hierdoor krijgen steeds meer ondernemingen te maken met geldproblemen.
In deze gevallen biedt het wetsvoorstel Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) de mogelijkheid om een akkoord te bereiken over herstructurering van schulden en verplichtingen met aandeelhouders en schuldeisers. Het doel is om doorstart van een bedrijf te ondersteunen. Op deze manier kan een faillissement worden voorkomen.

Dit onderhands akkoord tussen jouw bedrijf en de schuldeisers en aandeelhouders kan de rechtbank goedkeuren en geldt voor alle, bij het akkoord betrokken, partijen. Diegenen die niet hebben ingestemd, kunnen toch aan het akkoord worden gebonden door middel van een zogenoemd dwangakkoord.

Concreet betekent het dat wanneer de grote meerderheid van de schuldeisers de doorstart ondersteunt, dat een minderheid of een enkele schuldeiser of aandeelhouder dit niet meer kan tegenhouden. Op dit punt wordt de faillissementswet aangepast. Het is namelijk de bedoeling dat dit wetsvoorstel de mogelijkheden voor een sanering van schulden en verplichtingen vergroot.

Mocht je financiĆ«le problemen krijgen, trek dan snel aan de bel via 023 5158800 of jur@cbm.nl zodat je nog op tijd bent om te herstructureren! 

Naar verwachting zal de Wet Homologatie Onderhands Akkoord per 1 januari 2021 in gaan.

Adviseurs

Allard Moolenaars
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Rosa van Bolhuis
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden
  023-5158800
mail mij