WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Week van het Werkgeluk

Van 20 tot en met 26 september is het Week van het Werkgeluk.

Vanuit CBM hebben we eerder dit jaar ook al de nodige aandacht besteed aan dit onderwerp. Om de simpele reden dat door werkgeluk medewerkers beter presteren, meer betrokken zijn en minder fouten maken. Bijkomend voordeel is dat een bedrijf waar werkgeluk aanwezig is ook een betere aantrekkingskracht heeft op nieuwe medewerkers. En alles dat bijdraagt aan het aantrekken van nieuwe medewerkers is mooi meegenomen in deze krappe arbeidsmarkt.

Wat kan je doen?
De mate van werkgeluk hangt af van de sfeer en cultuur binnen het bedrijf. Hoe gaat men met elkaar om? Hoe worden medewerkers aangestuurd? Is er sprake van enige autonomie? Daarnaast zijn er drie belangrijke pijlers van werkgeluk: zingeving, plezier en verbinding, voldoening.

Op basis van deze drie pijlers hebben we een handige download gemaakt voor medewerkers. Er staan tips in hoe ze zelf aan hun werkgeluk kunnen werken.

Als werkgever het werkgeluk vergroten: tips & tricks
Als werkgever kan je de medewerkers helpen om aan het eigen werkgeluk te werken. Bekijk de tips in de download voor medewerkers en bedenk wat je eventueel kan doen. Bespreek je ideeën met de medewerkers – bijvoorbeeld over hoe de pauze gezelliger kan worden gemaakt. Heeft de kantine een likje verf nodig of is er veel animo voor een dartbord?

Waardering is een heel belangrijk onderwerp als het gaat om het vergroten van werkgeluk. Hoe wordt waardering geuit? Maak het persoonlijk en realiseer je dat niet iedereen op dezelfde manier ‘aan’ gaat. De één vindt het misschien vooral belangrijk om een cadeautje te ontvangen maar een ander wil misschien echt dat schouderklopje. Belangrijk is om ook op persoonlijk niveau waardering te uiten en niet alleen het collectief. Een cadeautje voor de medewerkers bij het realiseren van een groot project om iedereen voor het harde werken te bedanken is heel leuk maar medewerkers specifiek voor hun bijdrage waarderen is ook erg belangrijk.

Werkgeluk met Heleen Mes
Dit en meer over het beïnvloeden van werkgeluk is eerder dit jaar in het webinar met Heleen Mes besproken. Wil je het nog eens terug kijken dan kan dat via deze YouTube link.

Vind je het leuk om je verder te verdiepen in het onderwerp? We hebben nog een aantal boeken van Heleen Mes die we graag aan geïnteresseerde lidbedrijven geven. Heb je interesse stuur dan een berichtje met je gegevens naar vanstipriaan@cbm.nl

Als je een keer van gedachten wil wisselen over hoe het werkgeluk in jouw bedrijf kan worden vergroot neem dan gerust contact op met onze adviseurs.

Meer informatie over de Week van het Werkgeluk is ook te vinden op weekvanhetwerkgeluk.nl.

Adviseurs

Anouk van Stipriaan
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij

Miranda Oosdijk
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij