WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Waarde hechten aan de gezondheid van de medewerkers

Sinds september wordt de Persoonlijke Gezondheidscheck in onze branche aangeboden met subsidie van het Sociaal Fonds. Leden van CBM krijgen extra voordeel en kunnen daarmee kosteloos een gezondheidscheck aanbieden aan de medewerkers – niet-leden betalen een eigen bijdrage. Praktisch voordeel is dat met de Persoonlijke Gezondheidscheck gelijk wordt voldaan aan de verplichting vanuit de Arbowet, maar nog mooier is dat je als bedrijf aan je werknemers laat zien dat hun gezondheid belangrijk vindt.

Inmiddels hebben 32 bedrijven de link opgevraagd om zich aan te melden en de eerste 5 zijn al gestart. Het aanmelden gaat via een online portal en daarna volgt contact met een medewerker van Niped om het proces verder af te stemmen. Als werkgever hoef je zelf geen communicatiemiddelen te ontwikkelen of uitnodigingen te versturen. Dat wordt allemaal uit handen genomen en in onderlinge afstemming door Niped uitgevoerd.  Wat je als bedrijf wel kan doen, is je werknemers uitleggen waarom een goede gezondheid belangrijk is en waarom het een goed idee is om deel te nemen aan de gezondheidscheck: om fit en gezond te blijven voor jezelf, je gezin en om je werk te kunnen blijven doen.

Medewerkers doen de gezondheidscheck in hun eigen tijd, in hun eigen omgeving. Deze gezondheidscheck bestaat namelijk uit digitale vragenlijsten en een checkbox die je thuisgestuurd krijgt. De uitslagen worden teruggekoppeld in een persoonlijk gezondheidsrapport dat alleen voor de medewerkers zelf is in te zien. Bij voldoende deelname (minimaal 30 afgeronde checks per bedrijf) wordt er een bedrijfsrapportage opgesteld. Bij kleinere bedrijven is dit niet mogelijk omdat de privacy dan niet is gewaarborgd maar daar stellen we brancherapporten voor op. Dit kunnen we doen omdat we als  sector voldoende data verzamelen.

Wil je meer informatie over wat de gezondheidscheck inhoudt voor onze branche, of hoe je kan deelnemen? Neem dan contact op met onze adviseurs duurzame inzetbaarheid Anouk van Stipriaan en Miranda Oosdijk.

Meer weten over Niped? www.niped.nl 

Adviseurs

Anouk van Stipriaan
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 52
mail mij

Miranda Oosdijk
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 45
mail mij