WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Vragen met betrekking tot corona en showrooms

Sinds woensdag 16 december jl. is Nederland, in ieder geval tot en met 19 januari, opnieuw in lockdown gegaan. Dit betekent dat alle niet-essentiële winkels vanwege de stijgende lijn in het aantal dagelijkse coronabesmettingen hun deuren moeten sluiten. Bij een aantal van onze leden met (een) winkel(s) en/of showroom(s) roept deze maatregel vragen op:

Kan mijn winkel/showroom openblijven?
Nee, dat kan helaas niet. Meubels of interieurs worden niet gezien als essentiële producten waarvoor showrooms of winkels voor het publiek open mogen blijven. Online verkoop via een webwinkel is nog wel toegestaan.

Mag ik op afspraak klanten ontvangen?
Ook dit is jammer genoeg geen optie, aangezien dit evengoed wordt gezien als verkoop in een winkel aan een consument. De maatregel die het mogelijk maakt om twee personen per dag te ontvangen kan hierop niet worden toegepast, aangezien het hier niet gaat om bezoek in privékring.

Volgens de website van de Rijksoverheid is detailhandel gesloten, met uitzondering op groothandels (business to business). Het blijft dus wel mogelijk om zakelijke relaties of opdrachtgevers te ontvangen, ook in de showroom. Wel wordt hierbij uiteraard aangeraden om het aantal aanwezige personen te beperken, de afstand van 1,5 meter te bewaren en zoveel mogelijk veiligheidsmaatregelen te nemen om besmetting te voorkomen, zoals het dragen van mondkapjes en het ventileren van de ruimte.

Lees ook ons coronadossier, wij vatten de belangrijkste zaken voor ondernemers hierin samen, inclusief verwijzingen naar betrouwbare bronnen. Dit dossier wordt continu geüpdatet.

Adviseurs

Allard Moolenaars
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Rosa van Bolhuis
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden
  023-5158800
mail mij