WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Volgende stap in PRIMA-project – livestream

Onder de naam PRIMA-project (Pyrolyse Recycle Initiatief voor Matrassen) worden opschalingskansen onderzocht voor een circulaire methode voor onder andere PU-schuim, latex en textiel.

Deze week worden er extra proeven gedraaid met de pyrolysereactor van Enerpy als een vervolgstap op het onderzoek van CBM naar de kansen van “pyrolyse” voor complexe materialen die zich in de matrassen, maar ook in veel meubels zitten. Deze proeven geven ons, maar ook alle internationale stakeholders inzicht in de realiteit van de Enerpy-technologie. In de loop van 2022 hebben we een compleet beeld van de volgende stap voor een mogelijke recyclinginstallatie voor de afvalstromen die uit de meubelindustrie komen. Voor CBM is het belangrijk dat het past in de cascadering van de vele initiatieven die er nu zijn op het gebied van chemische recycling en de ontwikkelingen rondom producenten verantwoordelijkheden.

Voor de matrassen kijken we nu naar latex, tijk (textiel) en natte matrassen. De laatste is ook een groot grootstedelijk probleem waar we mee te maken hebben in de transitie naar een circulaire economie.

Volg hier de livestream (donderdag 2 december 2021 – 15:00 uur)

lees meer over de pyrolysepilot matrasafval

 


Installation today -ready to go-


Ing. A. Acosta (Enerpy)


Onno with feedstock & Aldo (both Enerpy)


Rob van Tilburg (Lw|c associates)

Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 00
mail mij