WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Veelbelovende circulaire businesskansen

Op woensdag 1 november jl. was de eerste dag van de driedaagse CIRCO-track onder de deskundige leiding van Stella van Himbergen en Simone Gager van CLICKNL. De workshopdag startte met een rondleiding bij afval- en recyclingbedrijf Renewi in Nieuwegein waar 90% van het afval wordt gerecycled.

De deelnemers maakten kennis met de innovatieve businessmodellen en productontwerpen door de toepassing van circular design-principes. Samen zijn ze aan de slag gegaan om het eigen ketennetwerk in kaart te brengen en bovendien nieuwe businessmodellen voor hun eigen bedrijf te ontwerpen. Aan het eind van de dag lag er een selectie van de meest veelbelovende circulaire bedrijfskansen, deze zijn het startpunt voor de volgende workshopdag op 15 november.

Circulair ondernemen biedt vele kansen en mogelijkheden. Het betekent een nieuwe manier van werken, waarbij de nadruk ligt op het sluiten van kringlopen en het voorkomen van afval en verspilling. Daar horen nieuwe producten, ontwerpen, businessmodellen en andere vormen van ketensamenwerking bij. CBM helpt jou om samen met CLICKNL in de CIRCO-track te komen tot nieuwe producten, diensten en businessmodellen. Deze track bestaat uit drie eendaagse workshops in een periode van een maand. Je maakt hierin kennis met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen, verkent kansen daarvan voor je eigen business en zet concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij