WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Valse factuur van BUMA-STEMRA

Van de Fraudehelpdesk ontvingen we deze waarschuwing: er is een valse factuur van BUMA-STEMRA verstuurd die bedrieglijk echt lijkt.

In mei dit jaar waarschuwde de Fraudehelpdesk ook al voor een spooknota, onder de naam van Bureau Stemra. Deze spooknota doet opnieuw de ronde maar is nu voorzien van het logo van Buma-Stemra en ziet er daardoor echter uit.

De nota is nagenoeg een kopie van de frauduleuze facturen die onlangs uit naam van BureauStemra verstuurd zijn. Alleen zijn ze dit keer valselijk voorzien van het logo en KvK-nummer van de echte Buma-Stemra, de muziekrechtenorganisatie. Het bankrekeningnummer is ditmaal een Oostenrijks nummer: AT28 1200 0501 7600 2723.

Volgens een woordvoerder van Buma-Stemra is de factuur bedrieglijk echt, maar gaat het wel degelijk om een spooknota, een nep-factuur waar geen betaalverplichting voor geldt. Buma-Stemra waarschuwt hier zelf ook voor op de website. Een voorbeeld van de nep-factuur is de zien op https://www.fraudehelpdesk.nl/alerts/valse-factuur-bumastemra-bedrieglijk-echt/ (klik op het verkleinde beeld van de factuur)

Bron: VNO-NCW

Adviseurs

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij