WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Trend: grote bedrijven schaffen beoordelingsgesprekken af

Steeds meer grote bedrijven stappen af van de officiële beoordelingsgesprekken als onderdeel van hun interne gesprekscyclus. Ze realiseren zich dat deze vorm van beoordelen niet motiverend werkt. Het is eerder tijdrovend en leidt vaak tot frustratie, omdat het gevoel bestaat dat het niet altijd objectief is.

Als je nog geen periodieke beoordelingsgesprekken met je personeel voert, dan kun je denken dat je meedoet met de trend. Toch ben je geen trendsetter als je helemaal geen gesprekken voert met je medewerkers. Het is nog steeds belangrijk om door het jaar heen met al je medewerkers een gesprek te hebben over hoe het gaat en om de motivatie hoog te houden. Als je je personeel vast wil houden, zal je je naast loon tenslotte moeten onderscheiden op andere vlakken. Vooral jonger personeel vindt het bijvoorbeeld belangrijk om leuk werk te hebben en daar zijn ontwikkelingsmogelijkheden steeds belangrijker in.

Investeren in mensen
Investeer in je medewerkers door bijvoorbeeld scholing en coaching te faciliteren, daardoor wordt ook de kwaliteit van je product en dienstverlening beter. Je kunt gebruik maken van de cursussen en opleidingen, die het Expertisecentrum Meubel aanbiedt. Het Sociaal fonds Meubel financiert bijna alle cursussen, daar kun je dus subsidie voor krijgen. 
Het Expertisecentrum Meubel en het Sociaal Fonds Meubel worden mogelijk gemaakt door Koninklijke CBM.

Personeelsdossier
Ongeacht of je beoordelingsgesprekken afschaft of niet, een actueel personeelsdossier blijft belangrijk. Zeker als een medewerker niet goed functioneert, moet je aantonen dat je alles hebt gedaan om je medewerker te helpen.

Wil je tips en ondersteuning bij hoe je het gesprek met personeel kunt aangaan of anders vorm wilt geven? Of wil je weten wat je kunt doen als iemand onvoldoende functioneert, laat het ons dan weten: jur@cbm.nl of 023 515 8800.

Adviseurs

Allard Moolenaars
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 42
mail mij

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij