WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Training Leiderschap gaat wegens succes door in 2023

Leiderschap wordt steeds belangrijker. Om te zorgen voor een prettige bedrijfscultuur, meer werkgeluk, eigen regie bij medewerkers en meer aantrekkingskracht van het bedrijf op de arbeidsmarkt. Ook binnen onze eigen branche zien (en horen) we dit terug.

Jong Management
Vanuit het CBM Jong Management-netwerk hoorden we geluiden dat er behoefte was om te werken aan leiderschap. Zowel vanuit werknemers, die graag werken in een bedrijf waar een prettige werksfeer is en aandacht voor de persoon, als vanuit de (potentiële) leiders zelf. Leidinggevenden en (aankomend) eigenaren beseffen dat goed leiderschap het verschil maakt en dat het medebepalend is voor succes. Niet zomaar even oefenen met gesprekken voeren, maar echt het ontwikkelen van je leiderschapsstijl, het verwoorden van je visie, het inspireren en meenemen van de medewerkers.

Na een tip van één van onze Jong Management-leden zijn we in contact gekomen met Lieke van der Zanden van het Ambitie Bureau en met haar hebben we besproken hoe een training voor onze branche er uit zou kunnen zien. Begin van dit jaar is de eerste groep gestart en inmiddels heeft de vierde groep de training afgerond!

Over de training
Het 3-daagse programma is gericht op het praktisch toepassen van de principes van goed leiderschap. Je hebt een persoonlijke intake, vooropdracht en gedurende het programma ga je de geleerde principes toepassen in jouw eigen praktijk. Tijdens de trainingsdagen is er gelegenheid om ervaringen te delen met andere deelnemers. Naast het opdoen van kennis over leiderschap, het ontwikkelen van een visie over wat voor leider je wil zijn, ga je ook kijken hóe je dat dan in de praktijk breng. Wat voor gesprekken heb je met medewerkers? Welke doelen stel je?

De training is bedoeld voor iedereen die een team aanstuurt en zijn leiderschapskwaliteiten graag verder wil ontwikkelen.

Het programma is inspirerend maar ook praktisch. Dit is wat eerdere deelnemers vanuit de training hebben meegenomen en succesvol hebben toegepast in de praktijk:

  • ‘Nee’ durven te zeggen en niet alles ‘alleen’ willen oplossen;
  • Het in positie brengen van de juiste mensen;
  • De visie en toekomst van het bedrijf duidelijk uitspreken;
  • Problemen klein maken en opsplitsen om tot een oplossing te komen;
  • Rol/ambitie/groei – durf vragen te stellen!

De groepen zijn bewust klein (maximaal 9 deelnemers) voor voldoende aandacht en interactie voor iedere deelnemer.

Data groep 5 (bijna vol!)
Intake: 19 dec 2022 (telefonisch – in de ochtend)
Dag 1: maandag 9 januari 9.30uur – 16.30uur
Dag 2: maandag 30 januari 9.30uur – 16.30uur
Dag 3: donderdag 16 februari 9.30uur – 16.30uur

Data groep 6
Intake: vrijdag 17 februari 2023 (telefonisch – in de ochtend)
Dag 1: donderdag maart (precieze datum nog n.t.b.) 9.30uur – 16.30uur 
Dag 2: donderdag 30 maart 9.30uur – 16.30uur
Dag 3: donderdag 20 april 9.30uur – 16.30uur

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze training vraag dan informatie op bij onze adviseurs duurzame inzetbaarheid Anouk van Stipriaan of Miranda Oosdijk.
Lees hier meer over het programma tijdens de trainingsdagen.

Adviseurs

Anouk van Stipriaan
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij

Miranda Oosdijk
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij