WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Studenten van Hogeschool Amsterdam inzetten voor ontwerp opdracht

Wil je je product gratis redesignen, of opschalen naar massaproductie, maar ontbreekt tijd en kennis? Er staan 30 studenten van de Hogeschool van Amsterdam klaar van de opleiding Industrial Design Engineering. In 20 weken ontwikkelen ze een geïntegreerd ontwerp, inclusief detail engineering.

Na 10 succesvolle projecten in de afgelopen jaren is het ook dit jaar weer mogelijk voor bedrijven om in te schrijven. De studenten onderzoeken welke (metaal- en kunststof-) productietechniek het beste past bij je product en kijken met jouw technische eisen naar optimalisatie in functionaliteit, kosten en produceerbaarheid, waarbij modulariteit speciale aandacht krijgt. Ze worden hierbij gecoacht door een professioneel team van productontwikkelaars en docenten. Misschien wil je je huidige product opschalen voor grotere afzet aantallen en een andere productietechniek? Of de haalbaarheid van een product laten uitzoeken. Of je hebt een nieuw productidee en wil dit laten uitwerken? Mogelijke projecten zijn bijvoorbeeld behuizingen met kunststof delen, zoals een afstandsbesturing van een takelwagen of een multifunctioneel opvouwbaar frame met kunststof delen.

De studenten volgen de afstudeerrichting Industrial Design Engineering die gericht is op het ontwikkelen van producten voor massaproductie. Het kost je één manweek investering en het levert vier manjaar aan inspanning op. Dankzij dit project, dat gaat lopen vanaf 10 februari, kunnen 10 groepen van elk drie studenten werken aan een door het bedrijf opgestelde ontwerp-opdracht. Het project loopt tot juni 2020.

Aanmelden kan tot uiterlijk 10 januari 2020 via Marc Barends o.v.v. ‘ilio’.

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij