WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Studenten van het HMC zijn beste meubelmakers van Nederland

HMC’ers Guus Velthuijsen (HMC Amsterdam) en Bauke-Jan Beverloo (HMC Rotterdam), winnen eerste en tweede plek tijdens de jaarlijkse mbo-vakwedstrijden van WorldSkills Netherlands. Deze vonden plaats van 20 t/m 22 maart 2019. 

Goud voor meubelmaker Guus
Vorig jaar deed Guus voor het eerst mee aan de wedstrijd van WorldSkills. Hij werd als nieuwkomer toen ook uitgeroepen tot de beste meubelmaker. Na heel veel trainen en oefenen deed hij mee aan de EuroSkills in Boedapest. Guus werd toen zesde van Europa. “Dit was een onvergetelijke ervaring. Ik heb destijds veel getraind om dit resultaat te behalen en uiteindelijk besloten om nog een keer mee te doen”, vertelt Guus. Dit betaalde zich uit, want met succes won hij voor de tweede keer de titel ‘Beste meubelmaker van Nederland’. Guus gaat nu verder trainen voor de WorldSkills van 22 t/m 27 augustus in Kazan (Rusland). 

Zilver voor meubelmaker Bauke-Jan
Bauke-Jan is eerstejaars en volgt een BBL opleiding bij het HMC. Hij deed voor de eerste keer mee aan de wedstrijd van WorldSkills. “Het skills avontuur was voor mij echt een uitdaging met allemaal nieuwe ervaringen. Ik ben heel blij met mijn tweede plek”, vertelt Bauke-Jan.

Bauke-Jan en Guus
Guus- en Bauke-Jan

HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur
Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen. www.hmcollege.nl.

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij