WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Student HMC is de beste meubelmaker van Nederland

Tijdens de 18de editie van WorldSkills Netherlands is HMC’er Bauke-Jan Beverloo uitgeroepen tot de ‘Beste meubelmaker van Nederland’. Bauke-Jan werkt bij CBM-lid Hoogendoorn MBI.

Goud voor meubelmaker Bauke-Jan
Student Bauke-Jan deed dit jaar voor de tweede keer mee. Vorig jaar behaalde hij als eerstejaars student al een knappe tweede plaats. Na die ervaring is Bauke-Jan extra gaan trainen en niet zonder verdienste. Hij werd eerste en mag daarmee de titel ‘Beste meubelmaker van Nederland’ dragen. In september mag Bauke-Jan Nederland vertegenwoordigen bij de Europese finales tijdens EuroSkills in Graz (Oostenrijk). Wie weet is Bauke-Jan zometeen wel de beste meubelmaker van Europa! HMC’er Jelle Hartman deed dit jaar voor het eerst mee en behaalde een knappe vijfde plaats.

WorldSkills Netherlands
Skills The Finals 2020 is onderdeel van een gezamenlijke promotie van het beroepsonderwijs onder de noemer ‘dit is mbo’. WorldSkills Netherlands werkt daarbij nauw samen met partners uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven zoals het Ministerie van OCW, MBO Raad, VO Raad, SBB, ROC van Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Fonds 21, Expertisepunt LOB en een groot aantal sponsoren.

HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur
Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, en is gevestigd in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen.

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij