WORD LID BEL ONS MAIL ONS

STIP-regeling opnieuw bij TPAC

STIP heeft haar regeling opnieuw ter goedkeuring aangeboden  bij de TPAC-commissie. De regeling heeft  een paar aanpassingen ondergaan naar aanleiding van bezwaren uit het omliggende speelveld.

De ruim 85 betrokken STIP-certificaathouders en STIP-supporters komen niet met lege handen te staan. Met hun STIP-certificaat kunnen zij hun passie voor ‘goed hout’ en betrokkenheid bij natuur en milieu blijvend tot uitdrukking brengen. Goed nieuws voor de bossen en goed nieuws voor de houtbranche, die als een brede coalitie achter STIP staat.

Wat is er veranderd?
STIP-bedrijven mogen als uitgangspunt alléén gecertificeerd materiaal inkopen. Dit uitgangspunt werkte STIP verder uit in eisen rond de materiaalbalans, voorraadadministratie en inkoop. Zij verantwoordt altijd helder welk hout is toegelaten door een duidelijke definitie in de regeling. Inhoudelijk is de meerwaarde van het bedrijfskeurmerk STIP niet veranderd, maar zij draagt nu in de regeling en op de website duidelijker uit welk hout wordt toegelaten.

Vertrouwen in de toekomst
De STIP-organisatie heeft met de aanpassingen de overtuiging dat de TPAC-commissie wederom zal besluiten dat STIP voldoet aan de inkoopcriteria van de Nederlandse overheid.

Ga hier naar het volledige persbericht.

Lees hier de regeling van STIP. 

 

 

Adviseurs

Nelleke Versloot
Arbo, milieu & MVO
  023 515 88 00
mail mij