WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Seminar over innovatie in ‘Printed electronics and light’

Op 30 maart organiseerde CBM samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) een experience seminar “Printed electronics and light”.

Als vervolg hiervan kunnen CBM-leden samen met BOM een innovatietraject ingaan, bijvoorbeeld voor het integreren van onzichtbare bediening van apparatuur in de bekleding. Deuren met sensortechnologie of een werkblad met geïntegreerde weegschaal en dunne verlichting behoren ook tot de mogelijkheden evenals andere ideeën van leden.

Tijdens het seminar werden de meubelfabrikanten en interieurbouwers uit Noord-Brabant geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen in deze hightech branche. Het seminar werd georganiseerd in samenwerking met Holst Centre en Philips Lighting op de High Tech Campus in Eindhoven.

Holst Centre ontwikkelt als onafhankelijk R&D-instituut draadloze en sensortechniek in combinatie met flexibele en gedrukte elektronica. Deze technieken maken integratie van elektronica in meubels en interieurs eenvoudiger doordat zij bijna geen ruimte in beslag nemen. Door het gebruik van flexibele folies voor elektrische circuits, OLED-verlichting en displays kunnen de meest uiteenlopende objecten ineens slimme functies krijgen. Denk aan onzichtbare bediening van apparatuur onder de stof van een stoel of bank of de toepassing van flinterdunne verlichting of displays in tafels, kasten en ander meubilair, zelfs als die een gebogen oppervlak hebben.

Philips Lighting presenteerde in het Licht Applicatie Centrum de nieuwste verlichtingstechnieken voor kantoren en winkels. In een realistische kantoor- en winkelomgeving werden met behulp van elektrisch verwisselbare armaturen en lichtbronnen de verschillende effecten van licht en verlichting zichtbaar gemaakt.

Heeft u naar aanleiding van dit verslag interesse om samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij te innoveren en de haalbaarheid te toetsen van deze nieuwe technologieën. Neem dan contact op met Marc Mulder van CBM op 023 515 88 00.

Meer weten over de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, Holst Centre of Philips Lighting?

Adviseurs

Marc Mulder
Adviseur vakopleiding en scholing
  023 515 88 00
mail mij