WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Maak je eigen circulaire businessmodel met CBM

Hoe genereer je meer omzet met minder grondstoffen? CBM en CIRCO helpen jou en je bedrijf op weg met de Circular Business Design Track. De eerste track van dit voorjaar was zo’n succes dat wij dit jaar nog 10 CBM-leden de kans geven om onder deskundige begeleiding een circulair product, dienst en business model te ontwikkelen voor hun eigen bedrijf. Meld je nu aan door een e-mail te sturen aan pouwels@cbm.nl. 

Circular Business Design Track
In een driedaagse track helpen we je op weg om nieuwe kansen te ontdekken en jouw circulaire business in gang te zetten. Na afloop heb je een lange termijn visie ontwikkeld en een concreet plan om meteen aan te beginnen. Een Track bestaat uit drie ééndaagse workshops in een periode van twee maanden. Je maakt hierin kennis met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen (Workshop 1: Initiate), verkent kansen daarvan voor je eigen business (Workshop 2: Ideate), en zet concrete eerste stappen te zetten in de ontwikkeling van nieuwe producten diensten en businessmodellen (Workshop 3:Implement).

Workshop 1 Initiate (1 november 2017)
Tijdens deze eerste dag duik je diep in het gedachtegoed van de circulaire economie. Je onderzoekt samen hoe je tot innovatieve businessmodellen en productontwerpen kunt komen door de toepassing van circular design-principes. Aan het eind van de workshop ben je in staat een selectie te maken van de meest veelbelovende ontwerpstrategieën. Deze vormen het startpunt voor workshop 2.

Workshop 2 Ideate (15 november 2017)
In deze sessie ga je gericht aan de slag met de circulaire  ontwerpstrategieën en businessmodellen. De benoemde kansen uit workshop 1 worden verder verkend. Kennis, kunde en creativiteit worden ingezet om in een aantal interactieve werkvormen alle verzamelde inzichten te verwerken tot potentiële circulaire producten en diensten, gekoppeld aan een mogelijk circulair businessmodel. Deze concepten zijn eerste stappen naar toekomstige circulaire diensten of aanpassingen in de keten.

Workshop 3 Implement (29 november 2017)
Tijdens de 3e workshop word je voorbereid om de stap te maken naar realisatie van het beste concept uit Workshop 2 Ideate. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid, gevolgen voor bedrijfsvoering en circulaire impact. Je krijgt hierdoor concreet inzicht in mogelijke consequenties en criteria van haalbaarheid; kennis die je ook na afloop gericht kunt toepassen. Daarna wordt een roadmap opgesteld met concrete vervolgstappen voor realisatie van de concepten.

Opbrengst: Je verlaat de workshops  met tools en kennis om je eigen organisatie te transformeren tot een circulaire koploper. Je hebt realistische concepten voor waardevolle en producten en diensten in de circulaire economie.

Voor wie?
Deelnemers zijn CBM-leden. Per bedrijf doen twee personen mee die op strategisch niveau betrokken zijn met business development / marketing / sales én met design / productontwikkeling. De kosten van € 500,- per bedrijf neemt CBM voor zijn rekening.
Trainers: Deze Track wordt begeleid door CIRCO-trainers Stella van Himbergen (DDiD) en Simone Gager (Circle Economy). Ook zal er ondersteuning zijn van een design professional. CIRCO is powered by CLICKNL, het kennis en innovatienetwerk van de Creatieve Industrie.

Data: 1, 15 en 29 november 2017
Tijd: 9.00 – 18.00 uur

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij