WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Samenwerkingsverband: schooljaar 2020-2021

Inmiddels is het nieuwe schooljaar begonnen en zijn 22 nieuwe leerlingen gestart bij het Samenwerkingsverband. Het totaal aantal leerlingen komt hiermee op 54. We zijn blij met deze groei, het laat zien dat onze branche populair is bij jonge vakmensen. Er zitten nu nog een aantal leerlingen op de reservebank, die willen we graag aannemen zodra we voor hen een passende plek hebben. Kan je nog een extra leerling gebruiken of weet je een collega bedrijf die een leerling zoekt, dan horen we het graag!

Samenwerking Deltion Collge
De uitbreiding in de regio Salland en de samenwerking met het Deltion College in Zwolle krijgt, ondanks de vertraging door de corona-crisis, steeds meer vorm. Momenteel zijn 6 leerlingen van het Deltion College werkzaam binnen ons samenwerkingsverband en dit aantal neemt binnenkort zeker verder toe. Een mooie ontwikkeling.

Introductieweken ROC Twente
De eerstejaars leerlingen van het ROC van Twente zijn gestart met een twee weken durend introductieprogramma. Voor de leerlingen een leuke manier om kennis te maken met elkaar en met de interieurbouw. Tijdens deze introductie hebben de leerlingen geoefend met machines en is aandacht geweest voor de nodige vaardigheden, waaronder schaven, zagen, plakken, kant afwerken, verstekken zagen en lijm spuiten.
Ook hebben de leerlingen in de 1e week hun VCA diploma gehaald. We hopen dat de nieuwe leerlingen hierdoor beter voorbereid bij de bedrijven zijn gestart. Tijdens het schooljaar wordt er in de leerling werkplaats aandacht geschonken aan specifieke vaardigheden en voor de leerlingen die nog geen VCA hebben, komt dit binnenkort.

Kortom: Genoeg leuke ontwikkelingen. Laten we hopen dat de maatregelen die het kabinet nu neemt afdoende zijn zodat we met z’n allen door kunnen met ons werk en het opleiden van jonge vakmensen! Maar het belangrijkste is: blijf gezond!

Adviseurs

Angela Karsoredjo-van Houten
adviseur vakopleiding en scholing
  023-5158834
mail mij