WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Samen werken aan werkgeluk

Op donderdag 15 april jl. namen we wederom een duik in het onderwerp werkgeluk. Met een presentatie van werkgelukdeskundige Heleen Mes en break-outs met de deelnemers.

Wat zijn nou de fundamentele zaken die nodig zijn voor werkgeluk? Vast staat dat het tweerichtingsverkeer is. En dat het voor een medewerker belangrijk is om gezien en gewaardeerd te worden. Voor zowel de werkgever als de medewerker is het wenselijk om te kunnen ontwikkelen van een tevreden medewerker, naar bevlogen en betrokken, maar ook in balans. Vooral dat laatste is enorm belangrijk omdat bevlogen medewerkers juist ook vatbaar kunnen zijn voor een burn-out.

Werkgeluk betekent niet dat iemand de hele dag door gelukzalig door het leven gaat. Iedereen heeft gedurende de dag goede en minder goede momenten, negatieve en positieve emoties. En dat is helemaal niet erg, omdat negatieve emoties ook zorgen voor een bepaalde focus en frustratie waarmee verbetering en verandering kunnen worden bereikt. Zolang er maar voldoende positieve emoties zijn om de negatieve te compenseren. Positieve emoties komen voort uit; een compliment, een leuk project met een klant, een deadline halen met het team, een mooie wandeling in de lunchpauze, etc. Negatieve emoties komen voort uit klagende collega’s, saaie online meetings of bijvoorbeeld IT-problemen.

We vroegen de deelnemers: “Wat maakt jou gelukkig op het werk?” Uit de wordcloud die we met Mentimeter real-time opstelden met de deelnemers kwam duidelijk naar voren dat in ieder geval collega’s, samenwerking en waardering belangrijk worden gevonden.

Break-outs
Tijdens de break-out sessies hebben we in kleinere groepjes ervaringen uitgewisseld over wat mensen positieve en negatieve energie geeft op het werk. Klagende collega’s, mensen die weerstand bieden tegen bestaand beleid of een nieuwe koers van het bedrijf en een bepaalde stijl van leidinggeven: dat blijken echte ‘energie slurpers’.

Gelukkig staat er veel positiviteit tegenover: samenwerken en van elkaar leren, tevreden klanten en het vieren van succesjes. En als het allemaal soepel loopt, zonder fouten, dan zijn er geen irritaties en is iedereen blij. Meer werkgeluk zorgt er ook voor dat mensen minder fouten maken; dus win-win. Ook werd in de break outs uitgesproken dat complimenten en waardering bijdragen aan het werkgeluk.

De tijd vloog voorbij en we waren nog niet uitgepraat. Gelukkig komt er nog een vervolgsessie over werkgeluk op 27 mei.
We hebben ook dit webinar weer 5 boeken over Werkgeluk verloot onder de deelnemers. Het boek van Heleen Mes, “Employee Experience. Happy people, better business”, wordt deze week opgestuurd naar:

  • Jeffrey Duyzer (Binnenbouw De Klerk)
  • Thérèse Groeneveld (Van der Meijden Luxury Interiors)
  • Coert Hutzemakers (Noteborn)
  • Janick ter Braak (FP Collection)
  • Liesbeth Rouweler (Tulp Productie)

We wensen jullie alvast veel leesplezier!
En we hopen iedereen op 27 mei weer te zien voor het volgende deel in de reeks webinars over werkgeluk! Je kan je hier aanmelden.

Wil je de sessie van 15 april nog eens terugkijken? Mail ons op info@cbm.nl en dan sturen we je de link toe.

Adviseurs

Anouk van Stipriaan
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij

Miranda Oosdijk
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij