WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Reële circulaire business modellen tijdens eerste CIRCO-dag

Op woensdag 20 april jl. was de eerste dag van de driedaagse CIRCO-track onder de deskundige leiding van Stella van Himbergen en Simone Gager van CLICKNL. De workshopdag startte met een rondleiding bij afval- en recyclingbedrijf Van Vliet in Nieuwegein waar 90% van het afval wordt gerecycled.

Daarna werden door middel van een ‘serious game’ circulaire business modellen verkend. De deelnemers maakten kennis met de innovatieve businessmodellen en productontwerpen door de toepassing van circular design-principes. Samen zijn ze aan de slag gegaan om het eigen ketennetwerk in kaart te brengen en bovendien nieuwe business modellen voor hun eigen bedrijf te ontwerpen. Aan het eind van de dag lag er een selectie van de meest veelbelovende circulaire bedrijfskansen, deze zijn het startpunt voor de volgende workshopdag op 3 mei aanstaande

 

Circulair ondernemen biedt vele kansen en mogelijkheden. Het betekent een nieuwe manier van werken, waarbij de nadruk op het sluiten van kringlopen en het voorkomen van afval en verspilling ligt. Daar horen nieuwe producten, ontwerpen, businessmodellen en andere vormen van ketensamenwerking bij. CBM helpt jou om samen met CLICKNL in de CIRCO-track te komen tot nieuwe producten, diensten en businessmodellen. Deze track bestaat uit drie eendaagse workshops in een periode van twee maanden. Je maakt hierin kennis met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen, verkent kansen daarvan voor je eigen business en zet concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe product.

Adviseurs

Marc Mulder
Adviseur vakopleiding en scholing
  023 515 88 00
mail mij

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij