WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Personeel vinden, binden en boeien

Op 19 september 2019 was het eerste evenement dat CBM en ECM (Expertisecentrum Meubel) samen organiseerden. Ondernemers uit de meubel- en interieurbranche en deelnemers vanuit het meubelonderwijs gingen met elkaar in gesprek over het werven van medewerkers met het huidige personeelstekort.

“Gistermiddag een uitstekend georganiseerde bijeenkomst gehad van Koninklijke CBM en Expertisecentrum Meubel. Thema was hoe we als branche samen anders kunnen werven, met bruikbare en praktische tips bij die we bij Van Keulen Interieurbouw kunnen toepassen. Absoluut hoogtepunt was de rondleiding bij Heesen Yachts waar de combinatie van hightech innovatie en ambachtelijk vakmanschap goed te zien was!” Erik Schulenberg – Van Keulen Interieurbouw.

Een groep van ongeveer 90 CBM-leden, -medewerkers en ECM-medewerkers startten met een rondleiding bij Heesen Yachts. “Bij Heesen Yachts ontwerpen, ontwikkelen en bouwen we de meest exclusieve jachten, volledig in huis. Van de cascobouw tot en met de verfijnde interieurs.”

Hierna sloten deelnemers vanuit het mbo- en vmbo-meubelonderwijs en enkele andere relaties van ECM aan bij de plenaire bijeenkomst. Jan Rademaker deed de aftrap met zijn visie op het vinden, boeien en binden van personeel. Jan Rademaker was tot voor kort werkzaam in de leiding van de bedrijven Heesen Interiors in Winterswijk en Heesen Yachts in Oss. Jan is in verschillende functies betrokken geweest bij onderwijs en arbeidsmarkt en is ook voor branchevereniging CBM van groot belang geweest. Hij is een groot voorstander van nauwere samenwerking tussen CBM en ECM en zag deze bijeenkomst als een mooie eerste stap.

Daarna nam Lysanne Bakker (Assist Management) het woord. Als ervaren recruiter nam zij de zaal mee in de belangrijkste ontwikkelingen voor hedendaagse werving van personeel. Presentatie Lysanne Bakker – SAMEN ANDERS WERVEN.
Highlights zijn:
– hecht meer belang aan het vakmanschap van de kandidaat dan aan een mooi geschreven brief of CV.
– Zie je medewerkers als ambassadeur van jouw bedrijf.
– Gebruik je eigen netwerk om personeel te vinden.

Bedrijfsleven en onderwijs gingen hierover met elkaar in discussie wat interessante gesprekken opleverde. De spectaculaire afsluiting van de middag werd verzorgd door Niek Boes door met zijn stem vele geluiden te maken waaronder zagen, hamers en zelfs een cnc-freesmachine. Hij blies de zaal letterlijk weg met het geluid van een overvliegende Joint Strike Fighter. Daarna kon iedereen bij(-een)komen en napraten onder het genot van een lekker bord eten en een drankje.

Foto’s van de bijeenkomst

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij

Monique van Niekerk
Accountmanager
  023 515 88 00
mail mij