WORD LID BEL ONS MAIL ONS

OPROEP: Meubelprotest tegen afschaffen subsidie praktijkleren

De minister dupeert ondernemers met het volledig stoppen van de subsidieregeling praktijkleren voor werkend leren (BBL). Zet het kabinet dit MKB-onvriendelijke plan door, dan gaan we actie voeren in Den Haag. Dat doen we samen met collega-branches en MKB-Nederland en VNO-NCW.

Het plan is om op 16 oktober van 13.00 tot 15.00 uur in Den Haag een BBL-café in te richten op het Plein vóór de Tweede Kamer. Tijdens dit café gaan ondernemers en BBL-studenten in gesprek met leden van de Tweede Kamer. Zij gaan vanuit hun eigen praktijkervaring de leden van de Tweede Kamer overtuigen, dat dit plan niet alleen slecht is voor ondernemers maar ook voor mbo-studenten die in het bedrijf een vak willen leren. Werkend leren is een ijzersterk concept om jongeren een vak te leren voor de toekomst. Het mag geen melkkoe worden van de minister. Om 13.30 uur overhandigt de kersverse voorzitter van MKB-Nederland, Jacco Vonhof, namens alle aangesloten branches een petitie aan de vaste Kamercommissie van Onderwijs (OCW).

Oproep
Wij zoeken twee CBM-leden die als erkend leerbedrijf met één of meer BBL-studenten mee willen naar Den Haag om de politiek een halt toe te roepen. Ben je een erkend leerbedrijf en wil je meedoen met de manifestatie neem dan contact met ons op: 023-5158800 of hoogendijk@cbm.nl 

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij