WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Online voorlichting over STIP

Op 19 januari jl. was de interactieve voorlichting over STIP. STIP-certificering is voor veel van onze leden een goede manier om aan te tonen dat zij gebruik maken van FSC-/PEFC-gecertificeerd hout, terwijl er veel minder administratie nodig is.
In deze korte online voorlichting hoorde je onder andere wat STIP precies inhoudt, hoe het zich verhoudt tot FSC en PEFC, wat de voor- en nadelen zijn, hoe je STIP kunt inzetten bij overheidsaanbestedingen en wat je moet doen om je te certificeren voor STIP.

Mocht je de voorlichting gemist hebben en nog vragen hebben neem dan contact op met Nelleke Versloot via versloot@cbm.nl.

Over STIP
STIP is een voor RVO Nederland toegelaten systeem. Een STIP-gecertificeerd bedrijf mag uitsluitend duurzaam verantwoord geproduceerd hout inkopen en verwerken. En aangezien er alleen nog gecertificeerd hout aanwezig is, is het niet meer nodig om twee stromen apart te houden in de fabriek en de administratie zoals bij FSC en PEFC. Verder kunnen verschillende soorten hout door elkaar heen gebruikt worden. En dat is een groot voordeel voor onze leden die vaak samengestelde producten maken waar meerdere houtsoorten in zitten.
Voor meer informatie: stip.org

Adviseurs

Nelleke Versloot
Arbo, milieu & MVO
  023 515 88 00
mail mij