WORD LID BEL ONS MAIL ONS

NOW verlenging aanstaande

Vanaf juni komt het kabinet met een tweede steunpakket voor noodlijdende bedrijven. Onderdeel hiervan is een verlenging van de NOW met een aantal gewijzigde voorwaarden. Deze voorwaarden worden nog verder uitgewerkt.

Wel is bekend geworden dat onder de nieuwe regeling ontslag aanvragen in verband met bedrijfseconomische redenen toegestaan zal worden. In de huidige regeling mag dat niet en levert het een boete op. Het moet voor bedrijven mogelijk worden om ondanks de steun te reorganiseren als dat noodzakelijk is en om erger, zoals faillissement, te voorkomen.

Aan de nieuwe NOW zullen nog een aantal nieuwe voorwaarden verbonden worden. Reeds bekend is dat er geen winst- en dividenduitkering of bonussen betaald mogen worden. In het steunpakket dat per 1 juni zou moeten ingaan, komt ook een regeling voor omscholing van personeel.

Het nieuwe steunpakket wordt in de week van 18 mei verwacht.

Lees ook ons coronadossier, wij vatten de belangrijkste zaken voor ondernemers hierin samen, inclusief verwijzingen naar betrouwbare bronnen. Dit dossier wordt continu geüpdatet.

CBM blijft zich – samen met andere branches – en VNO-NCW en MKB Nederland inzetten voor de gezamenlijke lobby. Op dit moment wordt dat gedaan voor een nieuw steunpakket met daarin een vervolg op de huidige NOW regeling.

Adviseurs

Allard Moolenaars
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Rosa van Bolhuis
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden
  023-5158800
mail mij