WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Nieuws van onze leden en relaties

Zelf een nieuwtje, materiaal te koop of een leuke bijeenkomst? Laat het ons weten via info@cbm.nl.

Te Koop
Een van onze leden biedt te koop aan: een partij HPL beplakte Okoumé multiplexplaten
Het gaat om platen met verschillende dikten variërend van 5 tot 30 mm en met de afmetingen 2500 x 1250 mm.
De platen zijn dubbelzijdig beplakt met de kleur Egger U156 st.9 (Zandbeige) of dubbelzijdig beplakt met de kleur Egger H1277 st.22 (Lakeland Acacia Licht).
Bij interesse kunt u contact opnemen met: Bert Nap (Inkoper bij Van der Loo Yacht Interiors) Telefoon: 0182 612 810


De Vliegende Meubelmakers
is een stichting die met meubelmakers naar projecten gaat in het buitenland. Deze zomer zijn projecten in Liberia, Kenia en Nepal bezocht. Zeer geslaagde projecten waarbij lokale jongeren de beginselen van het houtbewerkingsvak is geleerd. Er zijn mooie schoolbankjes gemaakt die na het vertrek van de meubelmakers kunnen worden gemaakt door de lokale jongeren.

“The presence of 4 young people from Netherlands has really challenged & motivated both young and old to pursue carpentry and use the skill acquired to start own professional carpentry business or secure employment using carpentry skills. The young people who underwent the basic carpentry training are able to make the school desk as well as tools. ” (reactie Josephat project Fountain Youth Initiative, Nairobi-Kenia)

De samenwerking tussen de mensen van het project en onze deelnemers maakt een zomerproject van de Vliegende Meubelmakers zeer bijzonder. Mooie en unieke momenten ontstaan, bijvoorbeeld het bijwonen van een diplomering van de kinderen waarvoor de schoolbankjes worden gemaakt of het uitdelen van de gemaakte schoolbankjes waar de gehele community op af is gekomen. In Liberia is een lokale meubelmaker betrokken bij het project. Hierdoor ontstond een uitwisseling van vakkennis tussen hem en de deelnemers.
“De meubelmaker heeft ons veel geleerd over de manier waarop meubels hier gemaakt worden. We zijn heel goed en vriendelijk ontvangen en je bouwt zo snel een speciale band op met de mensen!” (reactie van Michael Silver, deelnemer project meubels voor Liberia).
Op dit moment wordt er nog hard gewerkt door ons in Kathmandu, Nepal. Daar helpen we bij het opzetten van een zelfstandige meubelwerkplaats zodat hier meubels gemaakt kunnen worden voor de verkoop en workshops in houtbewerking.

Kijk voor meer informatie op de website van de Vliegende Meubelmakers.

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij