WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Nieuws van onze leden en relaties

Zelf een nieuwtje, materiaal te koop of een leuke bijeenkomst? Laat het ons weten via info@cbm.nl.

Lees hier het persbericht van Vliegende Meubelmakers:

“Ook jij kunt een Vliegende Meubelmaker worden!

Als je je ogen sluit en denkt aan Vliegende Meubelmakers, wat zie je dan voor je? Misschien is dat een mens met vleugels die een tafel aan het maken is, of zie je gereedschap rondvliegen in de ruimte. Maar wat nou als we je vertellen dat je zélf een Vliegende Meubelmaker kunt worden, die in de zomer van 2019 misschien wel naar Ghana, Uganda of Suriname vliegt?

Vliegende Meubelmakers dragen skills over, maken meubels en doneren gereedschap in actuele hulpsituaties én bij vergeten groepen. Als stichting zoeken we ieder jaar vrijwilligers die bevlogen zijn met hart en handen. Vrijwilligers die meubels kunnen maken en in de zomer zo’n vier weken naar het buitenland willen vliegen om zich in te zetten voor lokale bewoners en hen het meubelmakers vak willen leren.

In de zomer van 2019 sturen we voor de 14e keer vier groepen van zo’n 6-8 vrijwilligers op pad. De beoogde projecten zijn in Ghana, Uganda en Suriname. We willen op verzoek van stichting Bokemei bijvoorbeeld meubels gaan maken voor een school voor Ghanese weeskinderen uit sloppenwijken. En stichting Unu Pikin heeft ons gevraagd om te komen helpen bij hun meubelwerkplaats waar arbeid, stage en opvang wordt geboden aan mensen met een beperking en leerlingen van het voortgezet onderwijs. Door samen met lokale bewoners aan de slag te gaan, zorgen we voor kennisoverdracht, culturele uitwisseling en maken we meubels voor een lokaal doel.

Hebben we je interesse gewerkt? Vind ons op Instagram, Facebook of bezoek onze website. We organiseren op 29 oktober, 13 november en 01 december voorlichtingen, je bent van harte welkom. Aanmelden is niet nodig, je vindt ons in de HMC mbo vakschool (Arlandaweg 173, Amsterdam). Vragen? Stuur een mailtje naar info@vliegendemeubelmakers.nl.”

Vepa strijdt om de titel van Drentse onderneming van het jaar 

Kantoormeubelmaker ‘Vepa’ is genomineerd voor de Drentse onderneming van het jaar, samen met twee andere organisaties. De finale vindt plaats op 15 november in het Atlas Theater in Emmen.

Voor meer informatie over de uitreiking en de deelnemende bedrijven klik dan hier.

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij