WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Nieuws van leden en relaties

Joustra Stoelverzorgers renoveert in de komende maanden op duurzame wijze alle zitplaatsen in het Auditorium van RAI Amsterdam. Na ruim een jaar van voorbereidingen is er dinsdagochtend 5 november gestart met de vervanging van de 1.750 theaterstoelen. Er is door de RAI bewust gekozen om niet te investeren in een compleet nieuwe inrichting maar om zo veel mogelijk van het bestaande meubilair te behouden. Naast de grootschaligheid van dit project, zit de uitdaging met name in de hoge bezettingsgraad van het Auditorium, dat nagenoeg het hele jaar in gebruik is. Door de gunning aan sociale onderneming Joustra Stoelverzorgers heeft de RAI gekozen voor maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Het bestaande meubilair krijgt een nieuw leven en met de inzet van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt creëert de RAI de nodige social return.

Lees hier het persbericht.

Auping lanceert tool om droombed te ontwerpen
Hoewel beddenfabrikant Auping al enkele jaren matrassen en beddengoed verkoopt op zijn website, is het nog niet mogelijk om bedden online te bestellen. Een slimme ontwerptool moet het startpunt worden om er, net als in de fysieke winkel, een bed samen te stellen en aan te schaffen. De ontwerptool is online en in de Auping Plaza-winkels al wel in gebruik maar geldt daar vooralsnog als inspiratiebron. Dit heeft te maken met de complexiteit van de designtool met de vele mogelijkheden om een bed samen te stellen. Ook het realistisch weergeven van het gekozen ontwerp bleek een uitdaging. In de ontwerptool zijn drie soorten bedden en drie soorten boxsprings te vinden. Het programma is ontworpen door 3Dimerce, een specialist in 3D product configurators. Zij zijn ook in staat geweest om de gestoffeerde producten op fotorealistische manier weer te geven. Hierbij zijn er bewust ‘foutjes’ in de beelden gestopt, zoals kreukels.
In de configurator kan de klant niet alleen een soort bed kiezen, maar ook de matras, de poten die onder het bed komen en hoe het hoofdbord eruit moet zien. Bijna alle onderdelen zijn in allerlei kleuren, stofvarianten en houtsoorten beschikbaar, er zijn dus ontzettend veel mogelijkheden. De tool moet het centrale punt worden van de webshop wanneer het bedrijf volgend jaar begint met de online verkoop van bedden.

Met reliëfprinten brengt Printerior interieurelementen tot leven met subtiele lagen inkt
Printerior, in 2019 opgericht door IMS Werkendam, laat op social media mooie ontwikkelingen zien op het gebied van 2,5D printing, waarbij zichtbare en voelbare diepte-effecten ontstaan. Kijk op hun Instagram of LinkedIn-account voor bijvoorbeeld een glas-in-lood-effect of een landkaart op een in bronze Vero metal gecoat paneel.

Adviseurs

Loesje Overbeke
Communicatie
  0235158841
mail mij