WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Nieuwe website bundelt alle protocollen voor 1,5-metereconomie

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben in samenwerking met de rijksoverheid de nieuwe website www.mijncoronaprotocol.nl gelanceerd. Op deze site zijn alle protocollen te vinden waarin is vastgelegd hoe bedrijven en publieke organisaties in hun sector aan de slag gaan met de 1,5-meterregels en andere RIVM-voorschriften om verantwoord open te kunnen.

CBM heeft voor onze branche richtlijnen opgesteld, die kun je hier eenvoudig downloaden en uitprinten om in je bedrijf te gebruiken en te verspreiden.

Uitdaging
Ondernemen in de 1,5-metersamenleving is een grote uitdaging. Brancheorganisaties en vakbonden hebben daarom met hulp van de rijksoverheid, MKB-Nederland en VNO-NCW hard gewerkt aan protocollen om de nieuwe situatie zo werkbaar mogelijk te maken. In zo’n protocol staan de basisafspraken waar iedereen zich aan moet houden in een bepaalde sector, zoals bioscopen, de bouw, de detailhandel of de horeca. Met de afspraken voorkomen we verspreiding van het coronavirus en kunnen bedrijven verantwoord open. Op de site zijn ook de publieke protocollen te vinden, zoals die van het openbaar vervoer en het onderwijs.

Praktijkvoorbeelden
Op de nieuwe website zijn alle vastgestelde branche-protocollen te vinden. Ook staan er voorbeelden van hoe ondernemers in de praktijk met de 1,5-meterregel en dergelijke kunnen omgaan, wat weer andere ondernemers in andere sectoren kan inspireren voor nieuwe oplossingen. De nieuwe website wordt wekelijks aangevuld met definitieve protocollen en informatie over de 1,5-metereconomie.

 

Bron: MKB Nederland

Adviseurs

Nelleke Versloot
Arbo, milieu & MVO
  023 515 88 00
mail mij