WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Nieuwe energiebespaartool DEB helpt mkb’ers besparen op energierekening

Bedrijven die jaarlijks meer energie verbruiken dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas, zijn wettelijk verplicht energiebesparende maatregelen te nemen. Met het nieuwe online programma DEB.nl is dat gemakkelijker dan ooit. Op 28 januari jl. is DEB (Duurzaam Energie Besparen) officieel gelanceerd. Een innovatief instrument waarmee mkb’ers aan de hand van hun bedrijfsgegevens inzicht krijgen in hun potentiële energiebesparing.

DEB heeft alle maatregelen per bedrijfstak uitgesplitst en op een rij gezet. Per maatregel is aangegeven hoe je die in praktijk kunt brengen. In begrijpelijke taal krijg je verschillende mogelijkheden voorgelegd. Soms kun je met weinig moeite zelf wat doen, een andere keer is het raadzaam de specialist in te schakelen. DEB geeft aan wat dat kost. Het programma geeft advies en informeert over subsidiemogelijkheden. 

Het online programma is een initiatief van MKB-Nederland en wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De ontwikkeling is gesteund door CBM. Het is speciaal ontwikkeld voor de mkb-ondernemer die aan de verplichtingen wil voldoen zonder dat het alle tijd opslokt.

De tool is gratis voor CBM-leden, kijk op onze pagina deb.nl/cbm.

 

Energie besparende diensten van CBM
CBM biedt haar leden veel voordelen en aanbiedingen op het gebied van energie. Er zijn verschillende tools die helpen bij het verduurzamen van je bedrijf, zoals een collectief voor zonnepanelen en 50% korting op deelname aan het Milieubeheer Programma. Kijk op cbm-energie.nl welke voordelen we nog meer aanbieden.

 

Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 00
mail mij