WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Nieuw, beperkter steunpakket op komst

Het kabinet komt met een nieuw steunpakket voor bedrijven die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen. Het derde pakket moet op 1 oktober ingaan en wordt mogelijk aanstaande vrijdag gepresenteerd.

Uitgelekte plannen
Gisteren lekten al onderdelen van de plannen uit. Zo wordt mogelijk de zelfstandigenaftrek, een belastingvoordeel voor kleine ondernemers, in stappen afgebouwd met een tijdelijke compensatieregeling.
De steunregeling voor zzp’ers (de ‘TOZO’) wordt verlengd tot 1 juli 2021, maar wordt strenger. Er komt naast de partnertoets, waarbij wordt gekeken naar het inkomen van de partner, ook een controle op het eigen vermogen van de zzp’er om voor de steun in aanmerking te komen.
Hoe de NOW-regeling – de compensatie voor salariskosten van bedrijven die minder omzet maken – eruit gaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. Wel wordt de regeling versoberd. Nu wordt nog 90 procent van de salarissen vergoed, dat wordt in stappen minder.
De speciale steun voor flexwerkers die niet voor bijstand of WW in aanmerking komen verdwijnt. Die was al bedoeld als eenmalige tegemoetkoming. En er komt een investering in de economie van 20 miljard euro voor de komende vijf jaar. Het gaat dan om innovatie en verduurzaming.

Het eerste noodpakket werd in maart van kracht en liep tot 1 juni. In het tweede pakket, dat loopt tot oktober, werden de voorwaarden ook al aangescherpt.

In ons coronadossier vind je alles over voorwaarden, benodigde zaken en meest gestelde vragen met betrekking tot de verschillende regelingen.

Adviseurs

Allard Moolenaars
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Rosa van Bolhuis
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden
  023-5158800
mail mij