WORD LID BEL ONS MAIL ONS

MIT-regeling open vanaf 10 mei

Innovatieve midden- en kleinbedrijven (mkb) kunnen vanaf 10 mei weer subsidie aanvragen binnen de MKB-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Het kabinet en de regio’s stelden in 2015 voor het eerst gezamenlijk ruim 50 miljoen euro beschikbaar voor de MIT-regeling.

Samenwerking Rijk en Regio
In de MIT Regio en Topsectoren werken het ministerie van Economische Zaken en de regio’s (provincies) samen om nationale en regionale instrumenten zo veel mogelijk te harmoniseren en onderling te verbinden. Vaak blijkt dat de bijdrage vanuit de MIT-regeling nét dat steuntje in de rug is waardoor een innovatief project wél van de grond komt.

Instrumenten
De MIT-regeling kent de volgende instrumenten: adviesprojecten, haalbaarheidsprojecten, R&D-samenwerkingsprojecten, kennisvouchers, TKI-Innovatiemakelaars en -netwerkactiviteiten.
Kennisvouchers en de 2 TKI-instrumenten (Innovatiemakelaars en netwerkactiviteiten) zijn alleen landelijk beschikbaar.

Wilt u weten of uw projectidee past binnen de MIT-regeling, dan kunt u door RVO een quickscan laten uitvoeren. Vul hiervoor het projecttoetsformulier in. Als dit formulier voor 26 april instuurt dan krijgt u gegarandeerd een week voor de openstelling van de MIT regeling antwoord van RVO.

Meer informatie over deze regeling en de voorbereiding op de openstelling vindt u op de site van RVO.

Adviseurs

Marc Mulder
Adviseur vakopleiding en scholing
  023 515 88 00
mail mij