WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Meubi-Connect, nieuwe digitale Meubelbeurs in België

Bron: Meubihome (Meubihome is het vakblad van Navem, de Belgische vereniging van Meubelhandelaars)

Vele nationale en internationale beurzen gaan voorlopig niet door waardoor fabrikanten zich niet op een beurs kunnen presenteren aan retailers. Meubihome heeft daarom het digitale B2B-platform Meubi-Connect ontwikkeld waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen. Zeer veilig en volledig afgeschermd voor de consument.

Hoe werkt het voor de fabrikant?
De fabrikant toont nieuwe producten en zorgt voor inspirerend fotomateriaal, toffe video’s en interessante productomschrijvingen. Elke deelnemende fabrikant krijgt de mogelijkheid om een korte intro te geven: via een introductietekst, introductiefilm of opgenomen webinar. Op de site zal zichtbaar zijn wanneer welke fabrikant zich zal tonen. Op deze manier kan de fabrikant vertellen wat nieuw isen vertellen wat er de moeite waard is om te bekijken.

Tijdens vooraf besproken koopmomenten is er rechtstreeks en onmiddellijk contact tussen winkelier en fabrikant. De fabrikant kiest zelf op welke manier hij wil communiceren (Whatsapp, FaceTime, Zoom, Google Hangouts, Messenger, mail, telefoon). Elke fabrikant krijgt 15 minuten assistentie om de site te uploaden. Dit wordt gratis voorzien door Cdesign, het grafisch bureau van Meubihome.

Op deze site komen geen prijzen te staan, tenzij de fabrikant dit echt zou willen. De prijzen kan de handelaar dan vragen aan de fabrikant door een eenvoudige druk op de knop. De fabrikant bepaalt zelf aan wie hij de prijzen geeft.

Hoe werkt het voor de handelaar?
Als handelaar kan je Meubi-Connect gratis bezoeken via een professionele log-in. De fabrikant of Navem bezorgt je deze log-in. Je kan dan zoeken op de naam van de fabrikant of gewenste productcategorieën selecteren (woonkamer, slaapkamer, bureau, decoratie, verlichting)

Voordelen

  • Meubi-connect creëert een uniek koopmoment tussen retailers en fabrikanten, nu vele beurzen niet doorgaan.
  • Je komt zonder je te verplaatsen snel en onmiddellijk in contact met elkaar;
  • De hele sector wordt via een wekelijkse nieuwsbrief geïnformeerd als er iets nieuws te zien;
  • Er is geen tijdsdruk waardoor er meer tijd is om rustig te communiceren;
  • Plan zo nodig gerichte bezoeken voor je vertegenwoordigers.

Bekijk de demo versie op meubiconnect.be/nl.

 

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij