WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Meubelbranche kijkt smart naar de toekomst

Ondernemerschap en vakmanschap komen samen in de meubelbranche. Door de crisis is er ook in onze branche 50% van de banen in Nederland verloren gegaan, desalniettemin werken er alleen al in Zuid Holland zo’n 2.000 mensen in de meubelbranche. Hoe kan men efficiënter produceren en optimaal gebruik maken van nieuwe technologieën?

In samenwerking met Koninklijke CBM organiseerde InnovationQuarter op 6 oktober een informatieve en vooral ook creatieve werksessie met meubelfabrikanten en interieurbouwers. Doel was het verkennen van kansen in het productieproces op een slimme en efficiënte manier. Aansprekende voorbeeldenzoals robotisering, 3-D ontwerp en productie (Studio-RAP), de digimarctale fabriek (Siemens), en augmented reality (TWNKLS) moedigden de deelnemers aan naar hun eigen proces te kijken. Want moderniseren is noodzakelijk!

Door in een gevisualiseerd productieproces aan te geven waar de huidige knelpunten én kansen liggen, konden overlappende doelen bepaald worden. Dit is de opmaat voor verdere samenwerkingsprojecten, die de komende tijd verder worden uitgewerkt.

CBM en InnovationQuarter zetten samen deze mogelijkheden om in concrete samenwerkingsprojecten die de meubelbranche kunnen helpen in te spelen op recente ontwikkelingen. Want alleen kom je er misschien wel sneller, maar samen kom je mijlen verder!

Wilt u meer informatie over dit onderwerp, stuur dan een e-mail naar Marc Mulder, E mulder@cbm.nl.

Adviseurs

Marc Mulder
Adviseur vakopleiding en scholing
  023 515 88 00
mail mij