WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Maximale kortingen en minimale stijging Zilveren Kruis premie

CBM heeft een collectief zorgcontract met Zilveren Kruis. In 2022 wordt de premie slechts zeer beperkt verhoogd ten opzichte van andere aanbieders. Veel verzekeraars hebben de collectieve kortingen afgeschaft. In de onderhandeling met Zilveren Kruis hebben wij nog steeds aantrekkelijke kortingen weten te realiseren op de zorgverzekering. Dus nog steeds een korting van 5% op de basisverzekering en een korting van 15% op de aanvullende verzekeringen.

In 2022 stijgt de premie van de Basis Zeker met € 3,- naar € 131,45 per maand. Dit is de meest gekozen basisverzekering bij Zilveren Kruis. De premie van de Basis Budget stijgt met € 2,50 en de Basis Exclusief met € 4,- per maand. De premies van bijna alle aanvullende verzekeringen blijven gelijk.

De belangrijkste reden voor de stijging van de zorgpremie is de groei van de zorgkosten. Dat komt onder andere door uitbreiding van de basisverzekering, de toenemende vraag naar zorg en loonsverhoging van zorgpersoneel. Door de inzet van € 308 miljoen uit de reserves van Zilveren Kruis blijft de premieverhoging beperkt. Dat is mooi, want de premie van de basisverzekering in Nederland wordt gemiddeld 44 euro duurder in 2022.

Nog geen contract?
Overstappen is eenvoudig. Zilveren Kruis zegt je huidige verzekering voor je op als je je uiterlijk 31 december 2021 aanmeldt. Dat kan via de pagina Overstappen of via zilverenkruis.nl/contact als je liever persoonlijk contact hebt. 

Kijk voor uitgebreide informatie op onze Zorgverzekering-pagina.

Adviseurs

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij