WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Luchtkwaliteit beïnvloedt verspreiding virussen

De wereld waarin wij leven verandert snel als gevolg van de COVID-19/corona-pandemie. De ‘intelligente lockdown’ dwingt ons om binnen te blijven en buiten afstand te houden. Onderzoek naar het SARS-virus heeft aangetoond dat er een relatie is tussen de luchtkwaliteit en de verspreiding van virussen. De luchtkwaliteit kun je meten én verbeteren.

Meten van de luchtkwaliteit
De relatieve luchtvochtigheid en temperatuur spelen een belangrijke rol als voedingsbodem voor virussen. Daarnaast kan lucht vervuilende stoffen bevatten zoals fijnstof, stikstofdioxide en vluchtige organische stoffen. Deze laatste twee spelen een rol bij de weerstand tegen virussen, terwijl fijnstof een transportmechanisme voor virussen is. Daarom is het van belang geïnformeerd te worden over de kwaliteit van de lucht die we inademen en gewaarschuwd te worden als het niet goed is.

Tips voor een gezond binnenklimaat
De luchtkwaliteit kun je verbeteren door:

  • het niveau van fijnstofdeeltjes te verlagen door een goede afzuiging in de werkplaats;
  • de luchtvochtigheid tussen 40% en 60% te houden;
  • voor goede ventilatie te zorgen;
  • het VOS-gehalte laag te houden (bv. vluchtige organische stoffen uit spuitbus).

Sensoren met waarschuwing
Koninklijke CBM heeft samen met AirTeq een platform ontwikkeld, waarmee het binnenklimaat inzichtelijk wordt door meting met sensoren van uHoo. Vanuit een dashboard krijg je inzicht in de luchtkwaliteit van je werkplaats en kantoor én je kunt het vergelijken met het gemiddelde in de branche. Binnenkort wordt een software-update gelanceerd waarin een waarschuwing is verwerkt gericht op de voorkoming van de verspreiding van virussen zoals COVID-19.

Gratis startpakket bij een abonnement
Het geeft je inzicht om het werkklimaat voor je personeel beter te maken en bovendien krijg je hulp met eventuele mogelijkheden om te besparen op je energiekosten. De eerste 100 aanmeldingen krijgen bij een abonnement het starterpakket ter waarde van € 950,- gratis. Dit pakket bevat sensoren die de werkplaats goed in kaart brengen. Na een jaar kun je de sensoren terug sturen of houden. Als je ze wilt houden, zijn de abonnementskosten daarna € 25,- per maand met een abonnementsduur van 24 maanden.

 bekijk de folder

Meer informatie is te vinden op CBM Energie of neem contact op met Dirk van Deursen.

Het aanvragen van het starterspakket kan via Arie den Hartog (AirTeq B.V) 06 20 27 1942.

Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 00
mail mij