WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Leerwerktraject voor jonge opvolgers in het familiebedrijf

Ondernemen met familie kent een eigen dynamiek en opvolging in het familiebedrijf is niet vanzelfsprekend. De jonge generatie vraagt zich af: “Ben ik geschikt? Wat komt er allemaal bij kijken? Wil ik dit wel?” Ondertussen vinden ook overdragers het een moeilijk onderwerp. Het wordt dikwijls vermeden of komt slechts zijdelings ter sprake. We willen immers geen ruzie!

Sinds 2014 trekt ProMissie, businesspartner van CBM, succesvol op met potentiële opvolgers uit familiebedrijven. Zij ontmoeten in het leerwerktraject Familie Bedrijf en Opvolging andere jonge opvolgers en hun ouders, krijgen meer inzicht in zichzelf en het familiebedrijf. Lastige onderwerpen worden bespreekbaar en de relatie tussen de generaties wordt versterkt. Het leerwerktraject bestaat uit 10 bijeenkomsten met onderwerpen die logisch op elkaar aansluiten. Kijk voor het volledige programma op https://www.promissie.nl/bedrijfsoverdracht/leerwerktraject-opvolgers.

Gratis proeflessen!
Om te proeven aan dit leerwerktraject organiseert ProMissie een gratis proefles op 20 september en 22 november 2018. De proefles omvat een kennismaking met andere (potentiële) opvolgers en informatie over het familiebedrijf en het lesprogramma. Deze les is van 16.00 – 18.00 uur in Houten.

Kosten en subsidie
Leden van CBM ontvangen 10% korting op deelname aan het leerwerktraject ‘Familie Bedrijf en Opvolging’ (start januari 2019). Als het traject succesvol wordt afgerond, verstrekt ECM een subsidie van € 720,- aan bedrijven die vallen onder het sociaal fonds.

Mail bij vragen rechtstreeks met ProMissie: info@promissie.nl.

 

 

Adviseurs

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij