WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Leerlingen Twente Salland vallen in de prijzen

Tijdens de officiële opening van de meubeltentoonstelling van afgelopen vrijdag op de ROC-locatie aan de Gieterij in Hengelo zijn de prijswinnaars van de wedstrijden bekendgemaakt. In totaal hebben 32 studenten een meubel gemaakt. Dit eindwerkstuk is een onderdeel van het eindexamen. De wedstrijd kent dit jaar drie categorieën en een aanmoedigingsprijs voor de student die uitzonderlijke inzet heeft getoond.

De winnaars zijn:

In groep 1 – Meubelmaker/(scheeps-)interieurbouwer (niveau 2)

Marnick Ruël en zijn prijswinnende ontwerp
Marnick Ruël en zijn prijswinnende ontwerp
 • 1e prijs: Marnick Ruël (Losser)
  Marnick maakte een dressoir cupboard (een iets hoger, maar ondieper dressoir). Hij is volgens de jury in de verhouding zeer goed gemaakt. Daarnaast klopt de kleurstelling.
 • 2e prijs: Chiel Schiphorst (Denekamp)
  De jury was zeer te spreken over zijn kleine bijzettafel omdat deze zeer origineel en heel mooi uitgevoerd is. Het is een goed verkoopbaar product.
 • 3e prijs: Sietse Kingma (Hengelo)
  Sietse maakte een modulaire wandkast die op verschillende manieren in een woning te plaatsen is. Volgens de jury een leuk ontwerp, zeer verkoopbaar en netjes gemaakt.

In groep 2 – Allround meubelmaker/(scheeps-)interieurbouwer/ (niveau 3)

 • 1e prijs: Niels ter Bruggen (Raalte)
  Het ontwerp van Niels ter Bruggen

  Niels heeft een salontafel gemaakt die aan twee kanten uittrekbaar is. De tafel is vervaardigd van notenhout en voorzien van hoogglans gespoten wit. In de salontafel zaten leuke details zoals een verborgen vakje. Het is een zeer goed verkoopbaar product en erg netjes uitgevoerd.

 • 2e prijs: Jim Pluimers (Enter)
  De creatie van Jim is een bureau met laptop klep, waarvan de jury zei dat dit stuk een hoge moeilijkheidsgraad heeft en daarbij een zeer origineel ontwerp is.
 • 3e prijs: Ramon Volker (Reutum)
  Ramon heeft een goed verkopend dressoir gemaakt. Volgens de jury is de verhouding goed en de uitvoering erg netjes gedaan.

In groep 3 – Ontwerpend meubelmaker (niveau 4)

 • 1e prijs: Milan olde Nordkamp (De Lutte)
  Milan Olde Nordkamp met zijn winnend ontwerp

  De televisiekast uitgevoerd in blank eiken met jaloeziedeuren had een zeer goede verhouding, was erg goed afgewerkt en had leuke en uitstekend uitgevoerde details, aldus de jury.

 • 2e prijs: Jorn Schoolderman (Enter)
  Volgens de jury heeft zijn salontafel een mooi ontwerp en een hoge moeilijkheidsgraad door de ronde vorm en de uitvoering in Hi-macs. Het bovenblad is gemaakt van rustiek eiken samengevoegd met zwarte epoxy.
 • 3e prijs: Wout Groeneveld (Tilligte)
  Wout maakte een pokertafel waarbij de jury aangaf dat het een goed en origineel ontwerp was. De afwerking is van een hoog niveau.

De aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt tijdens de diploma-uitreiking.

Gezamenlijk initiatief

De tentoonstelling vindt plaats van vrijdag 7 tot woensdag 19 juni 2019 en is op werkdagen te bezoeken tussen 10.00 tot 22.00 uur. De tentoonstelling wordt georganiseerd door ROC van Twente en het Samenwerkingsverband Meubelindustrie Twente/Salland.

ROC-studenten laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Bij ROC van Twente leren zij een echt beroep en krijgen ze ruimte om zichzelf te ontwikkelen: onder andere in projecten samen met andere studenten. Maar ook in lessen met de docent of tijdens stages. Door het maken van hun eigen werkstukken ervaren de studenten hoe het voelt om straks echt aan het werk te zijn.

Adviseurs

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij