WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Leerling van het Samenwerkingsverband Brabant naar WorldSkills!

Nederlands Kampioen ‘Skills’ Ruud van der Heijden vertrekt deze week naar Dubai voor WorldSkills. 

Ruud maakt deel uit van Team Nederland: 28 talentvolle jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak. De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd tijdens voorrondes, kwalificatiewedstrijden en nationale finalewedstrijden van de vakwedstrijden Skills Heroes voor het middelbaar beroepsonderwijs.

Hij heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om zich goed voor te bereiden op het WK. Twee dagen per week trainde hij op de leerwerkplaats van ROC De Leijgraaf in Uden. Maar ook zijn leerbedrijf Van de Graaf Interieurbouw steunt hem bij de voorbereidingen op de wedstrijd. Alle tekeningen heeft Ruud doorgenomen met zijn begeleider en zijn er verschillende werkstukken gemaakt. Het uiteindelijke werkstuk in Dubai is één van deze tekeningen met een kleine verandering. Het schijnt dat Ruud klaar is voor de wedstrijd, dat hij zeer relaxed is en er zin in heeft. Het Samenwerkingsverband wenst hem heel veel succes bij WorldSkills!

Grootste beroepenevenement
In Abu Dhabi strijden 1300 deelnemers uit 77 landen en regio’s in 51 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland doet mee in 25 vakrichtingen (beroepen) waaronder autotechniek, etaleren, metselen, mobiele robotica, lassen en webdesign. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers.

Op het evenement, waar ook een conferentieprogramma plaatsvindt, komen veel internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs, onder wie een delegatie van vertegenwoordigers van mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs uit ons land. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepenevenement ter wereld.

Inmiddels zijn de kwalificatiewedstrijden voor Skills Heroes weer gestart. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de nationale finale, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied. De uiteindelijke kampioen gaat naar de World Skills net zoals Ruud.

Deelnemers voorronde Samenwerkingsverband AAA

 

 

 

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij