WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Koning bezoekt Joustra Stoelverzorgers

Zijne Majesteit de Koning bracht op dinsdagochtend 12 maart een werkbezoek aan meubelstoffeerderij Joustra in Harderwijk. Dit is in het kader van de Nederlandse maakindustrie. Meubelstoffeerderij Joustra Stoelverzorgers is een sociale onderneming waar mensen met een functionele beperking werkzaam zijn. Henry Joustra is erg trots op het bezoek van Koning Willem-AlexanderCBM-directeur Kees Hoogendijk was hier namens de branche ook bij aanwezig. 

De industriële meubelstoffeerderij Joustra Stoelverzorgers richt zich op stoffering en onderhoud van meubilair voor onder meer de zorg-, onderwijs- en gezondheidssector en voor kantoorlocaties. De dienstverlening loopt van ontwerp en stoffering tot en met assemblage en levering. Het bedrijf heeft voornamelijk medewerkers in dienst met een functionele beperking. Er wordt nauw samengewerkt met de Sociale Werkvoorziening Reestmond in Meppel, Proson in Ermelo en GGZ Centraal uit Amersfoort. De Koning kreeg een rondleiding door het bedrijf. Hij ging in gesprek met de medewerkers en de directie over hun ervaringen. De meubelstoffeerderij kenmerkt zich door een moderne ambachtelijke aanpak, gericht op de verlenging van de levensduur van projectmeubilair. ‘Circulariteit van materialen en mensen’ is de rode draad in de bedrijfsvoering. De gekozen sociale business-opzet van Joustra Stoelverzorgers maakt het mogelijk om ambachtelijke maakindustrie in Nederland te laten plaatsvinden.

Het werkbezoek vond plaats naar aanleiding van het thema van de Nieuwjaarsontvangst van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in januari dit jaar. Naast enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving representeren, waren ook vertegenwoordigers uit de Nederlandse maakindustrie genodigd. In december 2018 bracht de Koning in dit kader in Helmond al een werkbezoek aan MTA, bedenker en bouwer van mechatronische machines en systemen, en Huijbregts Groep, verwerker van poeders voor de levensmiddelenindustrie.

Klik hier voor het gehele persbericht.

 

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij